Додому НОВИНИ Влада і громада Відбулось виїзне засідання Координаційної ради

Відбулось виїзне засідання Координаційної ради

508
ПОДІЛИТИСЬ

У 2016 році Старосолотвинська сільська рада зайняла перше місце на обласному конкурсі серед сільських і селищних рад на кращий санітарний стан та благоустрій території. Саме тому було прийнято рішення провести 13 січня 2017 року виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради на базі Старосолотвинської сільської ради.

Пленарне засідання проходило у приміщенні Старосолотвинської загально- освітньої школи I-III ступенів. Перед відкриттям засідання голова районної ради привітав із 55-ти річним ювілеєм директора школи Марину Ляшевську, яка тривалий час плідно працює на освітянській ниві. Максим Самчик ознайомив присутніх з порядком денним та надав слово Старосолотвинському сільському голові Віктору Овчаренку. Віктор Миколайович проінформував про соціально-економічний розвиток та благоустрій Старосолотвинської сільської ради. Зосередив увагу на виконанні бюджету сільської ради та роботі закладів соціально-культурної сфери. Представники Бердичівської ОДПІ, які були присутні на засіданні, ознайомили членів Координаційної ради з питанням про зміни у податковому законодавстві станом на 1 січня 2017 року. Зосередили увагу, що прожитковий мінімум для працездатних осіб на 1 січня 2017 року становить 1600 грн. Ставка єдиного податку для першої групи при максимальному розмірі буде становити 160 грн., тобто 10 відсотків від прожиткового мінімуму. Мінімальна заробітна плата з 1 січня 2017 року складає 3200 грн. Ставка єдиного податку для другої групи при максимальному розмірі буде становити 640 грн., 20 відсотків від мінімальної заробітної плати. В ході обговорення питання втрат до місцевих бюджетів, в тому числі ненадходження податку з доходів фізичних осіб власників земельних часток (паїв), з метою врегулювання питання надходження такого податку до місцевих бюджетів за місцем реєстрації власника земельної ділянки, на засіданні Координаційної ради прийняли рішення доручити Бердичівській районній раді звернутись до вищих органів влади з пропозицією внесення змін до Податкового кодексу України в частині зарахування податку з доходу (орендної плати) по місцю реєстрації власника (орендодавця) земельної ділянки.

IMG_4141_1Далі члени Координаційної ради оглянули затишну школу, в якій навчається 110 учнів. У 2016 році за сприянням районної ради, райдержадміністрації та спонсорських коштів відремонтовано внутрішні туалети. Гарні враження залишилися у гостей і від дошкільного навчального закладу “Червона Калина”, де цікаво проводять свій час, ростуть і розвиваються 36 наймолодших жителів Старосолотвинської громади. Теплом, затишком і увагою їх оточують турботливі працівники закладу під керівництвом завідувача Людмили Дідур.

У ході подальшої роботи члени Координаційної ради  завітали на Старосолотвинську птахофабрику. Де мали змогу ознайомитися з технологією виробництва та перспективами розвитку підприємства. Фабрика спеціалізується на виробництві яєць та вирощуванні молодняка курей. Повна автоматизація, найсучасніше обладнання, натуральні корми, жорсткий ветеринарний та санітарний контроль. Тут працевлаштовано більше 30 жителів громади. На даний час підприємство збирає близько сорока тисяч яєць в день. Товариство впевнено розвивається та рухається вперед до європейських стандартів виробництва.

Також учасники засідання мали змогу відвідати ТОВ “Кольза”, яке функціонує на території Старосолотвинської сільської ради займається вирощуванням зернових та технічних культур. Власниками даного товариства є французи. Як повідомив сільський голова Віктор Овчаренко керівництво даного підприємства завжди допомагає територіальній громаді, забезпечує робочі місця, взимку власною технікою беруть участь у розчищенні сільських доріг від снігу.

Підбиваючи підсумки виїзного засідання члени Координаційної ради підкреслили важливість проведення таких заходів. Адже це досвід роботи, який слугує для здійснення своїх повноважень, а крім того приємне спілкування з своїми колегами та обмін думками.

IMG_4144_1 IMG_4191_1 IMG_4184_1 IMG_4176_1 IMG_4147_1