Додому НОВИНИ Влада і громада Відзначили День Конституції України, День міста, День молоді та Дні польської культури

Відзначили День Конституції України, День міста, День молоді та Дні польської культури

813
ПОДІЛИТИСЬ

Урочистості в Бердичеві розпочались 24 червня в приміщенні музичної школи, де відбулась година державності до Дня Конституції України та було покладено квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченку, меморіальної дошки В.М.Чорновола, меморіалу “Слава Героям!”.

А наступного дня вже традиційно відзначення Дня міста, Дня молоді та Днів польської культури розпочалося з 6.00 годин ранку змаганням з рибної ловлі та нагородженням переможців. А вже о 10.00 годині вітали ветеранів праці, відзначених на Алеї трудової слави. В ці ж години розпочалась робота містечка надувних батутів, планетарію, святкової торгівлі та відбулось урочисте відкриття і змагання зі стрибків у висоту “ХІІІ меморіал В.Лонського” серед жінок і чоловіків. У захоплюючій боротьбі перемогу здобув наш Юрій Крімаренко. Після вручення нагород переможцям, відбувся концерт популярних молодіжних рок-гуртів та презентація творчої лабораторії “Живий звук” МПК ім. О.Шабельника.

А наступного дня, 26 червня, день розпочався відвідуванням міським головою Василем Мазуром новонароджених у “Центрі жінки” та Богослужінням у храмах міста за мир, Україну, Бердичів. А вже об 11.00 відбулась офіційна зустріч делегації Республіки Польща концертною програмою “Україна і Польща – європейська родина”. З 14.00 бердичівляни та гості міста ознайомлювались з мистецтвом бердичівлян: виставками робіт народного мистецтва, учнів та викладачів художньої школи, майстер-класами по виготовленню оберегів для захисників України, конкурсом малюнків на асфальті, виступами хореографічних колективів міста, та дитячою програмою від ігрового центру “Супер Маріо”. О 17.00 відбулись урочистості з нагоди Дня міста Бердичева, Дня Конституції України, Днів польської культури, Дня молоді.

Святкову програму продовжив концерт народного духового оркестру “Прогрес” “Мелодії літнього вечора” та естрадно-розважальна програма “Живи, кохай, танцюй”.

Апогеєм свята став концерт зірки української естради Анастасії Приходько.
День завершився спільним виконанням Гімну України.

В урочистостях взяли участь, виступили та вручили подарунки і відзнаки міський голова Василь Мазур, народний депутат України Олександр Ревега, представники районної та обласної влади, високопосадовці Республіки Польща та міст-побратимів Бердичева.

Детальніше про це в наступних номерах газети.

Софія Яремчук