Додому НОВИНИ Влада і громада Від 17-и і вище: нетверезі водії почали отримувати збільшені штрафи

Від 17-и і вище: нетверезі водії почали отримувати збільшені штрафи

235
ПОДІЛИТИСЬ

Із березня цього року було посилено відповідальність за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема, значно зросли штрафи за нетверезе водіння: мінімальний розмір адмінстягнення нині становить не 10 200, а 17 тисяч гривень.

Саме таку суму доведеться сплатити водію із Бердичівщини, який 06 квітня 2021 року близько 18.00 керував у Бердичеві автівкою у стані алкогольного сп’яніння. Освідування проводилось правоохоронцями на місці зупинки з використанням приладу «Драгер», результат – 0,68 проміле.

У судовому засіданні кермувальник повністю визнав свою вину та повідомив, що випив горілку з перцем, бо, як йому порадили, це мало допомогти від проблем із травленням. А після такого «лікування» сів за кермо.

Заслухавши пояснення чоловіка й дослідивши долучені до справи матеріали, суд зробив висновок про доведеність його винуватості в інкримінованому правопорушенні, передбаченому частиною 1 статті 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння). На водія накладено єдине, визначене санкцією даної статті адміністративне стягнення – штраф у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що у грошовому еквіваленті становить 17 тис. грн.

Протягом десяти днів винесену судом постанову можна оскаржити.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду.