Додому НОВИНИ Влада і громада Вітання Президента України з нагоди Дня державної служби

Вітання Президента України з нагоди Дня державної служби

925
ПОДІЛИТИСЬ

Шановні друзі!

Щиро вітаю вас із 100-річчям державної служби в Україні та професійним святом – Днем державної служби.

Протягом цього тривалого періоду – від часів гетьманату Павла Скоропадського і дотепер – державна служба складно еволюціонувала під впливом активних державотворчих процесів. На початковому етапі було закладено основи державної служби, зокрема врегульовано статус державних службовців, визначено порядок призначення їх на посади, затверджено схему оплати праці.

Новий час вимагає нових підходів і рішень. Із набуттям чинності Законом України “Про державну службу” у цій сфері розпочалися зміни, покликані зробити максимально прозорою і відкритою діяльність тих, хто присягнув вірно служити українському народові. Уже зараз ми можемо з упевненістю говорити , що створення професійної , політично незаангажованої державної служби – це реальність, а не далеке майбутнє.

Маю надію, що комплексне реформування державного управління дасть змогу проводити якісну державну політику, гарантуватиме здатність гідно тримати стратегічний курс розвитку держави, оперативно реагувати на чутливі проблеми в суспільстві задля втілення найзаповітнішої мрії наших співвітчизників – на фронті і в тилу – жити у мирній та квітучій європейській Україні.

Сердечно зичу здоров’я, любові, благополуччя, затишку вам і вашим родинам, а також успіхів у вашій професійній діяльності.

Петро ПОРОШЕНКО.