Додому НОВИНИ Влада і громада В Бердичеві затвердили Регламент роботи закладів в умовах адаптивного карантину

В Бердичеві затвердили Регламент роботи закладів в умовах адаптивного карантину

151
ПОДІЛИТИСЬ

На виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22 серпня 2020 року № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)» та відповідно до статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет міської ради затвердив Регламент роботи закладів загальної середньої освіти в умовах адаптивного карантину.

Зокрема, керівник навчального закладу зобов’язаний здійснити оцінку ризиків щодо спроможності закладу освіти забезпечити належне виконання заходів, спрямованих на запобігання ускладненню епідемічної ситуації, організувати роботу з персоналом, з батьківською громадськістю. Також Регламентом передбачено, що керівник несе персональну відповідальність за виконання вимог Регламенту.

Регламент поміж іншого містить рекомендації щодо виконання протиепідемічних вимог і батьками учнів. Зокрема, вони самі мають проводити термометрію та оцінювати стан здоров’я дитини перед виходом із дому, забезпечити дитину респіратором або захисною маскою, щоденно забезпечувати дитину питною негазованою водою та інше. Розуміючи, що заклад освіти працює в умовах адаптивного карантину, батькам рекомендовано утриматись від відвідування закладу освіти, спілкування з класним керівником та педагогами здійснювати виключно дистанційно (через засоби зв’язку).
Батьки несуть персональну відповідальність за правдивість інформації про стан здоров’я дитини.

Нагадуємо, що адаптивний карантин у Бердичеві продовжено до 31 жовтня поточного року.