Додому НОВИНИ Влада і громада В Бердичеві на пунктах щеплення почали працювати пункти «Дія»

В Бердичеві на пунктах щеплення почали працювати пункти «Дія»

190
ПОДІЛИТИСЬ

На території міста Бердичева працюють пункти щеплення на базі трьох амбулаторій міста та Центр масової вакцинації населення. З метою щеплення якомога більшої кількості бажаючих Центр вакцинації (який знаходиться у приміщенні ДЮСШ ім. Лонського) працює 7 днів на тиждень, з 09-00 до 21-00. Варто зазначити, що з введенням червоного карантинного режиму на території Житомирської області почали діяти суттєві карантинні обмеження для невакцинованих осіб. Тому недостатньо просто пройти вакцинацію: потрібно ще отримати відповідний COVID-сертифікат.

COVID-сертифікат – це захищений документ у телефоні, на папері чи на іншому носії, який можна завантажити через Портал електронних послуг Дія або в мобільному додатку «Дія». Його можна сформувати після отримання однієї або двох доз вакцини, і тому існує:

– «Жовтий» СOVID-сертифікат – підтверджує факт отримання 1-ї дози щеплення і діє 120 календарних днів від цієї дати.

– «Зелений» COVID-сертифікат – підтверджує факт отримання повної вакцинації і діє 365 календарних днів від дати останнього щеплення. Повна вакцинація може складатись з однієї дози однодозної вакцини Janssen та двох доз дводозних вакцин: Comirnaty/Pfizer, AstraZeneca/Covishield, Spikevax/Moderna, CoronoVac.

COVID-сертифікати можуть бути як внутрішніми, так і міжнародними. Внутрішні, відповідно до назви, діють тільки в Україні. Міжнародні є чинними як всередині країни, так і за кордоном.

Найпростіший спосіб отримати COVID-сертифікат – за допомогою Порталу електронних послуг Дія або відповідного мобільного додатку. Однак як бути людям, що не володіють достатнім рівнем знань для самостійного оформлення цієї послуги? З такою категорію населення будуть активно працювати спеціалісти відділу державної реєстрації та цифровізації Бердичівської районної державної адміністрації, які відсьогодні перебуватимуть на пункті щеплення в амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 6 (вул. Житомирська, 44/2) та у Центрі масової вакцинації населення (вул. Європейська, 35). Вони надаватимуть консультацію по встановленню мобільного додатку «Дія» та оформлення COVID-сертифікатів у електронному вигляді. У випадку, якщо людина не має сучасного гаджету, COVID-сертифікати видаватимуть на руки, роздрукувавши за допомогою Порталу електронних послуг Дія.

Пресслужба райдержадміністрації