Додому НОВИНИ Влада і громада Гришковецька гімназія: роботи вже на фінішній прямій

Гришковецька гімназія: роботи вже на фінішній прямій

693
ПОДІЛИТИСЬ

Найбільший освітній заклад Бердичівського району – Гришковецька гімназія – наразі переживає найкращі часи за всію історію свого існування. Вчитися за сучасними стандартами нової української школи, із задоволенням та в комфорті – все це близько 450 учнів гімназії можуть повною мірою.

Гришковецька гімназія, як опорний навчальний заклад, бере участь у спільному проекті Міністерства освіти і науки та Мінрегіону щодо створення нового освітнього простору в 200 школах України. Над проектом працюють третій рік. За цей час гімназія зазнала таких істотних перевтілень, що її без перебільшення можна назвати не лише найкращою школою Бердичівщини, але й усієї Житомирської області.

У витоків цієї справи ще у 2016 році стояв народний депутат України Олександр Ревега, який посприяв тому, щоб цей об’єкт отримав фінансування з Державного фонду регіонального розвитку в рамках реформи децентралізації. Якщо говорити відверто, то ще на стадії подачі документів було зрозуміло, що шансів «увійти» в цю державну програму в Гришковецької гімназії було зовсім небагато. Але, якщо заручитися підтримкою народного депутата, то… все можливо.

Загальна вартість робіт по об’єкту, які наразі вийшли на фінішну пряму, сягає 34 млн. грн.

Проведено комплексну термосанацію навчального корпусу гімназії: виконано роботи з утеплення фасаду, цокольної частини будівлі, покрівлі, підвалу, замінено вікна та інженерні мережі.

Впровадження енергоефективних заходів, серед яких і встановлення нової системи опалення з терморегуляцією в кожному класі, дає можливість заощаджувати до 40% енергоносіїв. Якщо в опалювальному сезоні у 2016-2017 р.р. навчальний заклад споживав 45 тис. м3 газу, то в 2018-2019 р.р. – вже 27 тис. м3.

Новий освітній простір Гришковецької гімназії – це три поверхи, на яких розташовані їдальня, спортивний та актова зали, класи початкової школи та навчальні кабінети для старших учнів, роздягальня, санвузли тощо. У рамках зазначеного проекту в усіх навчальних кабінетах передбачене нове сучасне обладнання та програмне забезпечення. В учнів гімназії є можливість користуватися швидкісним інтернетом  та мультимедійною бібліотекою. Також в навчальному закладі створено умови для інклюзивного навчання та безбар’єрного доступу.

…Це у школярів зараз – пора літнього відпочинку. А в стінах гімназії інша “гаряча” пора – кипить робота, проводиться внутрішнє оздоблення приміщення. Першочергово завершується ремонт харчоблоку та його оснащення.

Постійно навідується до гімназії Олександр Ревега: подивитися, як йдуть роботи. Днями він зустрівся із підрядником, і між ними відбулася серйозна розмова щодо необхідності надходження коштів із ДФРР на звершення робіт.

Народний депутат обіцяв сприяти у вирішенні цього питання. При цьому Олександр Ревега наголосив, що необхідна сума має надійти на рахунки Гришковецької ОТГ одним траншем. Мова йде про 21 млн. грн., яких вистачить і на завершення ремонтних робіт, і на закупівлю надсучасного обладнання та меблів для гімназії. Щоб всі діти, які прийдуть сюди на навчання восени, повною мірою відчули переваги сучасного освітнього простору в новій українській школі.

Ірина Левченко.