Додому НОВИНИ Дбаємо про безпеку разом.

Дбаємо про безпеку разом.

713
ПОДІЛИТИСЬ

Традиційно наприкінці навчального року у всіх навчальних закладах міста проводиться Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. Метою його проведення є цілеспрямована профілактична робота щодо профілактики травматизму, виховання поважного ставлення до безпеки людини; формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя, гармонізованих з природними, технічними та соціальними чинниками; усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, що виникають при порушенні життєвого процесу у побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі; підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності населення. Активно долучились до проведення Тижня БЖД і в ЗОШ №1 ім. Т.Г. Шевченка.

З 13 по 20 травня 2015 року в класних колективах були організовані і проведені інформаційно-просвітницькі виховні години, бесіди “Небезпека вдома й на вулиці”, “Правила поведінки під час літнього відпочинку поблизу водоймищ”, “Правила пожежної безпеки”, “Можливі ризики виникнення надзвичайних ситуацій, терористичних актів, диверсій, мінування” тощо. Відбувся традиційний конкурс малюнків, вікторини на знання правил безпечної поведінки.

Але найважливіше – необхідно приділяти увагу практичним питанням навчання дітей правильному поводженню в різних життєвих ситуаціях. Цьому були присвячені заняття з відпрацювання практичних дій з ПДР, в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої медичної допомоги.

Перед початком оздоровчого періоду влітку 2015 року поновлено інформаційно-довідкові куточки з питань безпеки життєдіяльності в класах. Під час проведення підсумкових батьківських зборів розповсюджено інформаційні пам’ятки для батьків щодо запобігання травматизму серед дітей.

Незабаром літні канікули! Сподіваємося, що батьки та діти не залишать без уваги отримані знання, рекомендації, поради та практичні навички.

Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, вибухонебезпечними речовинами тощо; дотримуйтесь правил дорожнього руху. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Пам’ятайте, ці хвилини вимірюються ціною життя! А щоб неждана мить не стала початком великої біди, потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації. Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить лише від нас самих!

Бажаємо Всім гарного й змістовного, а головне – мирного й безпечного літнього відпочинку!!!

М. В. Панчук,
заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ №1;
І.В. Тимошик-Філінюк, педагог-організатор.

zosh_1_03 zosh_1_02