Додому НОВИНИ Влада і громада Дебати навколо майданчика

Дебати навколо майданчика

248
ПОДІЛИТИСЬ

Неочікувано резонансним на сесії міськради, яка відбулась минулої п’ятниці, стало питання встановлення в Бердичеві ігрового майданчика.

За ініціативи депутата Житомирської обласної ради Наталії Онуфрієнко з обласного бюджету мають виділити субвенцію у розмірі 100,0 тис. грн. на придбання ігрового майданчика. Його планують встановити на площі Мистецькій, 1, біля міського Палацу культури ім. О.А.Шабельника.

Саме на тому місці, де свого часу стояла Новорічна ялинка, демонструвались кінофільми під відкритим небом, змагались картингісти, а згодом, на День Захисника України демонструвалась військова техніка.

Але в сесійній залі в окремих депутатів Бердичівської міської ради виникли сумніви щодо доцільності розміщення такого об’єкту на вказаній території. Вони запропонували підшукати інше місце, адже на такий майданчик очікують і на Червоній горі, і на Загребеллі.

Ця позиція виглядала більш ніж дивно, адже міським депутатам має бути відомо, що будь-яка субвенція, запланована депутатами вищого рівня, має цільове призначення.
І якщо не затвердити проєкт рішення з вказаною адресою, то заплановані кошти до Бердичева не надійдуть. Викликало здивування й те, що депутати фактично бажали скористатись коштами, до виділення яких вони не зовсім причетні, адже свого часу наприкінці минулого року не скористались відповідною нагодою та не поквапились підготувати відповідні звернення до обласної ради, яка планувала розподілити залишки коштів, які виникли наприкінці року.

Після жвавого обговорення та невеликого лікбезу, проведеного заступником міського голови Оленою Петрівською та присутньою в сесійній залі депутаткою облради Наталею Онуфрієнко, більшістю голосів рішення все ж було прийнято. Отже, ігровому майданчику на площі Мистецькій бути.

Тим більше, що наталія Онуфрієнко зазначила, що реалізуючи звернення мешканців «прогресівського» мікрорайону, має намір посприяти у виділенні ще 100 тисяч гривень для облаштування інших ділянок території МПК. А для цього заборонити заїзд туди автомобілів. Все це буде сприяти дозвіллю і відпочинку дітей і молоді цього великого мікрорайону. Та й учасники різноманітних гуртків Палацу культури зможуть тут поразважатись до і після своїх занять.

Про роботу та плани нашого депутата обласної ради з підтримки міста та громад району читайте в наступних номерах газети

Пресслужба депутата облради Наталії Онуфрієнко.