Додому НОВИНИ Влада і громада Дорога довжиною в сто років

Дорога довжиною в сто років

109
ПОДІЛИТИСЬ

«Дорога довжиною в сто років», – під такою назвою пройшов сторічний ювілей Скаківської громади Адвентистів Сьомого Дня.

Свій початок громада бере у далекому 1922 році. Саме тоді зі служби в армії у Криму повернувся молодий хлопець Андрій, який і приніс адвентиську вістку у Хмелище та Скаківку, що на Бердичівщині. Нею зацікавились церковний староста Гаврило Лісовий та член церковного хору Роман Крупський. Пізніше до них приєднались Філімон Ковальчук та брати Клим та Філімон Козел, Філімон Струтовський. Вони завзято досліджували Біблію.

Згодом до них приєдналися інші односельці, таким чином вони утворили першу групу Адвентистів Сьомого Дня у цій місцевості.

Нелегкий був столітній шлях для віруючих людей. Вони пережили і часи колективізації, і часи заборони релігії, і роки німецької окупації та радянської влади. В усі часи релігійна громада нараховувала більше ста членів, які сумлінно вивчали Боже Слово і втілювали у життя записані у книзі принципи. З давніх часів і по сьогодні Скаківська релігійна громада звершувала активну соціальну роботу та місійну діяльність, допомагаючи малозабезпеченим сі-м’ям, людям, які опинились в скрутних життєвих обставинах, вимушеним переселенцям та підтримуючи Збройні Сили України. Протягом тривалої історії у громаді активно діяв церковний хор, духовий оркестр, тріо бандуристок, які радували оточуючих своїм мистецтвом.

Столітній ювілей відвідали близько двох сотень гостей, які свого часу були вихідцями з цієї місцевості. Також на урочистості були почесні гості, такі як сільський староста Борис Васильович Шлапак, голова територіального об’єднання Ірена Леонідівна Лісова, керівник фермерського господарства Віктор Андрійович Олянюк. У своїх промовах вони відмітили позитивний вплив адвентиської церкви на наше суспільство.
Ми ще раз переконались, що народ має своє майбутнє, якщо він знає і шанує своє і сьогодення, і минуле!

Михайло ВІЛЬЧИНСЬКИЙ,
служитель церкви Адвентистів Сьомого Дня