Додому НОВИНИ Влада і громада До Всесвітнього дня донора

До Всесвітнього дня донора

390
ПОДІЛИТИСЬ

Вже традиційно у всьому світі 14 червня святкується Всесвітній день донора крові. За всіх часів люди потребували крові. При багатьох хворобах потрібні тромбоцити, або переливання плазми. Деякі хвороби потребують постійного переливання крові. Тому дуже важливо щоб кожна людина розуміла необхідність цієї процедури. Донор може подарувати ще один день народження, ще одну ніч під зірками, ще одне побачення, ще одну хвилину сміху, ще одна розмова з одним, ще один шанс для іншої людини…

А чи знаємо ми, звідки пішов цей день? Саме цього дня у далекому 1868 році народився Карл Ландштейнер – австрійський лікар, імунолог. Він проводив дослідження крові людини, за що у 1930 році отримав Нобелівську премію (за відкриття груп крові людини).

У цьому році бердичівляни також не залишись осторонь проблеми донорства. З початку року в місті зафіксовано 235 донорів крові. Багато хто є постійним відвідувачем пункту здачі крові, який розмістився у приміщенні на вулиці Житомирській, 43. Не дивлячись на проблеми з контейнерами та старі апарати, у Бердичеві продовжують прийом крові та запрошують всіх бажаючих стати донорами. Медики наголошують, що не треба забувати про правила прийому крові. Тому якщо вам немає 18 років, або у вас мала вага, ви не можете стати донором.

В. Володіна