Додому НОВИНИ До музею Бойової слави…

До музею Бойової слави…

1042
ПОДІЛИТИСЬ

Патріотичне виховання дошкільників є надзвичайно важливим завданням у вихованні духовності. Шанобливе ставлення до героїв війни, ветеранів, до пам’яті про тих, хто загинув, захищаючи Вітчизну – один із аспектів виховання громадянськості.

Педагогічний колектив ДНЗ №16 “Ялинка” м. Бердичева у своїй роботі з дітьми велику увагу приділяє бесідам про героїв війни, зустрічам з ветеранами, екскурсіям, використання пісень, віршів, наочного матеріалу.

Новину про екскурсію до музею маленькі “ялинчата” сприйняли радісно та завзято, адже часто люблять подорожувати рідним Бердичевом. Оскільки дорога була далекою, то подорож ми здійснили на автобусі, який надав депутат обласної ради Олександр Миколайович Нехворовський. Діти, а їх налічувалось 70 чоловік, швидко заповнили місця в автобусі. Всю дорогу “Пізнайки”, “Чомучки”, “Розумники”, “Краплинки” та “Грайлики” схвильовано ставили безліч запитань, їм хотілось якнайшвидше потрапити до музею.

І ось автобус під’їхав до КПП 26-ї окремої артилерійської бригади, де на нас чекав екскурсовод – капітан Руслан Володимирович Мотолига.

Вишикувавшись парами, малята з гордістю помандрували територією бригади, де з неабиякою цікавістю розглядали танк, гармату, повз які проходили.

Увійшовши в музей бойової слави 117-ї гвардійської Бердичівської ордена Богдана Хмельницького стрілецької дивізії, дошкільнята помітили, що він складається з двох залів. У першій залі розміщено експозицію про бойовий шлях дивізії та її участь у звільненні міст України, Польщі, Німеччини та Чехословаччини від німецько-фашистських загарбників. Тут же зібрано матеріали та документи, які висвітлюють основні етапи цих подій. У другій залі розміщено експозицію про бойові частини, що були створені на базі 117-ї стрілецької дивізії та дислокувались у Бердичеві.
Цікавим було усе: різноманітні види зброї, якою воювали в період ВВ війни, військова форма, посуд, засоби зв’язку, світлини з героями, вічний вогонь…

Неабияку цікавість виявили дошкільнята до справжнього окопу, в якому ховались бійці під час обстрілів.

Допитливі “чомучки” постійно запитували, адже їм хотілось дізнатись якомога більше. Коли екскурсія підійшла до кінця, “ялинчата” подякували Руслану Володимировичу за цікаву, змістовну та доступну розповідь. Дошкільнята дізнались багато цікавого та нового, отримали масу задоволення від проведеного часу, зробили десятки фотографій на пам’ять.

Сподіваємось, що ця екскурсія залишиться у пам’яті кожного дошкільника, і в майбутньому наші вихованці стануть справжніми патріотами своєї держави, мужніми та відважними захисниками України.

Ольга Хоменець,
вихователь ДНЗ №16.

image001_1image005_1 image007_1