Додому ІНФОРМАЦІЯ До уваги мисливців Бердичівщини!

До уваги мисливців Бердичівщини!

158
ПОДІЛИТИСЬ

7 серпня розпочинається сезон полювання, поліцейські Бердичівського райвідділу застерігають мисливців від необачності у поводженні зі зброєю та закликають неухильно дотримуватися діючих обмежень під час полювання!

Під час заряджання і розряджання зброї рушниця повинна бути направлена догори або в землю. При користуванні транспортом для прибуття до місця полювання зброя повинна бути в розібраному вигляді і знаходитись в чохлі. При подоланні перешкоди (канави, загорожі, струмка) – зброю необхідно розрядити і переносити в розкритому вигляді. При стрільбі кулями впевніться, що поблизу, в напрямку пострілу, немає людей і домашніх тварин.

Під час відпочинку зброю необхідно в незарядженому вигляді підвісити або покласти на надійну підпору. При стрільбі, у випадку осічки, не відкривайте рушницю протягом 7-8 секунд, так як порох може займатись повільно, і, як наслідок, може бути «затяжний постріл», який при відкритій рушниці може призвести до нещасного випадку. У разі падіння рушниці розрядіть рушницю і впевніться, що в канали ствола не потрапила земля та інші предмети, так як при забитому сміттям стволі під час пострілу може відбутись розрив або роздування його.

Після пострілу впевніться, чи не залишилось у каналах ствола пижів, прокладок, частин розірваних гільз. Це вбереже рушницю від розриву ствола, а Вас і оточуючих від можливого поранення. Якщо набої не входять у патронник ствола (відсиріли, некалібровані, роздута гільза), не надавлюйте, так як при цьому може відбутись постріл. Якщо заряджені набої не виймаються екстрактором – закрийте рушницю, зробіть постріл, після чого використана гільза легко виймається.

Також, під час полювання забороняється:

  • наставляти зброю якщо вона не заряджена;
  • передавати іншим особам, за виключенням перевіряючих осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання, при цьому попередньо перевірити і розрядити її;
  • здійснювати стрілянину без потреби;
  • тримати зброю дулом до себе під час виходу з човна, машини, інших видів транспорту;
  • наближатись до населеного пункту ближче ніж на 200 метрів із зарядженою зброєю;
  • стріляти по птахах, що злітають нижче 3 метрів на відстані 10 метрів, добивати прикладом рушниці пораненого звіра, так як може відбутись постріл, направлений в самого мисливця або в людину, що стоїть поряд, або тварини;
  • стріляти «на шум», по цілі, яку нечітку видно (під час туману, при сильному снігопаді, в сутінках, проти сонця).

Категорично забороняється перед полюванням і під час полювання вживати спиртні напої!

Громадяни, які порушать правила та полюватимуть без належного на те дозволу, у заборонених місцях чи час, недозволеними знаряддями або способами, нестимуть адміністративну відповідальність згідно статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також за незаконне полювання на тварин або на заборонених територіях, статтею 248 Кримінального кодексу України визначено кримінальне покарання від штрафу до обмеження волі терміном до 3-х років.

Бердичівський районний відділ поліції