Додому НОВИНИ Влада і громада Дути на воду, обпікшись на молоці

Дути на воду, обпікшись на молоці

477
ПОДІЛИТИСЬ

Епопея зі львівським сміттям у Тереховому триває. Як газета повідомляла у попередньому номері, пожежа стала наступним етапом цього спектаклю, остання дія якого навіть не проглядається на горизонті. Так, нині керівництво Семенівської ОТГ подало офіційну вимогу до регіонального відділення Фонду держмайна України щодо розірвання договору купівлі-продажу недобудованого будівництва. Але чи допоможе це? Адже угоду можна й розірвати, але що робити далі зі сміттям, що зберігається у недобудові? Тим більше, що періодично вогонь таки спалахує і пожежникам доводиться гасити місця самозаймання.

Цього четверга з даного питання відбулось чергове засідання комісії. Пожежники повідомили, що нині не мають можливості постійно тримати пожежну ланку біля сміттєзвалища, оскільки до сьогодні вже витратили понад тонну солярки, а за свідченням в.о. старости Терехового Володимира Юзефовича існує ще принаймні чотири джерела загорання. Тому на святкові дні передбачене чергування рятувальників.

Нещодавно жителів Терехового повідомили, що у сторону села знову направились фури, водії яких нібито розпитували перехожих, де знаходиться сміттєзвалище. Сільські активісти вмить зреагували та зібрались біля недобудови. На щастя, тривога виявилась марною – фур зі сміттям не виявили.

Можливо то був чийсь невдалий жарт? Але жителі Терехового завдяки біді стали надмірно обережними, пам’ятаючи про гіркий досвід. Радять те ж саме робити й жителям інших громад, аби ситуація не повторилась. Кажуть, все ж варто, як у тому прислів’ї, дути на холодне, аби не обпектись на молоці.

Володимир КРАВЧЕНКО.