Додому НОВИНИ Влада і громада Екскурсія до Бердичівського відділу поліції

Екскурсія до Бердичівського відділу поліції

898
ПОДІЛИТИСЬ

З метою попередження негативних явищ у дитячому середовищі та  проведення профорієнтаційної роботи 12 травня 2017 року службою у справах дітей виконавчого комітету Бердичівської міської ради спільно з Бердичівським відділом поліції організовано та проведено  екскурсію для учнів 6-9 класів шкіл міста до відділу поліції.

Привітно зустріла нас старший інспектор з ювенальної  превенції сектора превенції Бердичівського відділу поліції Чубоха О.Я. Екскурсія розпочалася зі штраф майданчику. Далі школярі попрямували до чергової частини. Діти побачили кімнату для затриманих, що вчинили адміністративні правопорушення, ізолятор тимчасового тримання затриманих та взятих під варту осіб. Оперативний черговий Бердичівського відділу поліції Лампіцький В.А. продемонстрував  екскурсантам зброю, бронежилет, роз’яснив правила застосування та використання зброї, спеціальних засобів працівниками органів внутрішніх справ. Кожен учасник екскурсії міг потримати в руках засоби активної оборони у вигляді касок, зброї для проведення спецоперацій. Було представлено систему зв’язку між патрулями для забезпечення громадського порядку.

Старший інспектор з ювенальної превенції Чубоха О.Я. провела дітей до службового кабінету сектора превенції, де діти дізналися про роботу працівників поліції саме з дітьми, які скоюють правопорушення та злочини. Олеся Ярославівна наводила приклади правопорушень та види покарань, які наступають за вчинення таких правопорушень та злочинів.

У музейній кімнаті ознайомилися з історією Бердичівського відділу поліції. Також відвідали кримінально-експертний відділ, де дізналися про методику дактилоскопіювання. Дітей запросили до зеленої кімнати для прояву релаксації неповнолітніх та працівників сектора превенції. В даному приміщенні з неповнолітніми правопорушниками або потерпілими проводять роботу психологи, з метою знаття стресу та психологічної напруги, налаштування на розмову, інколи,  на щире каяття у скоєному.

Підводячи підсумок, Чубоха О.Я., відмітила, що діти є найбільш незахищеною категорією. Підліткам важко поділитися своїми проблемами з батьками, оточуючими через страх непорозуміння та отримання покарання, що призводить до необдуманих вчинків та дій. Інспектор поліції наголосила, що діти можуть зі своїми проблемами звернутися до поліції, до служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, де їх завжди вислухають, підтримають та нададуть допомогу у вирішенні питань.

По завершенню заходу усі учасники отримали інформаційні буклети “Запобігання насиллю в сім’ї та захист дітей від жорстокого поводження”.

Дитячій цікавості не було меж, усі учасники щиро дякували за цікаве та корисне дозвілля.

Світлана Василівська,
начальник служби у справах дітей
виконавчого комітету Бердичівської
міської ради