Додому НОВИНИ Культура Життя дарує свято

Життя дарує свято

693
ПОДІЛИТИСЬ

Як найкраще зустріти свято напередодні Дня вчителя? Звичайно, у колі своїх дорогих колег, а якщо ще й в одному з наймальовничіших місць нашої прекрасної України…

Так і зробив дружній колектив ЦПО ім. О. Разумкова. Зібравши у свої валізи гарний настрій, позитивні емоції, бадьорий заряд енергії, ми вирушили до затишного села Маків Хмельницької області. Серед гарної природи, свіжого повітря у гостинному санаторії “Україна” і розпочалися ці незабутні дні. Санаторій “Україна” — маленьке автономне королівство, що займає 28 гектарів на горі Сідлатиці. До озера ведуть сходи, бордюри яких прикрашають скульптури лосів роботи кам’янець-подільського майстра Івана Васильовича Свідера. Зараз санаторій входить у число лауреатів Всеукраїнського рейтингу-проекту “100 найкращих підприємств України” в номінації “Санаторно-курортні послуги”.

Наступного дня з першими променями сонця та осіннім дощиком ми продовжили свою подорож, завітавши до чоловічого Свято-Вознесенського монастиря “Банчени”. Монастир, розбудова якого почалася у 1994 році отцем Михаїлом Жаром, знаходиться у двох кілометрах від траси на високому пагорбі над Прутом. Знайти його можна завдяки новій височенній 50-метровій дзвіниці, яку видно навіть з автомагістралі Житомир – Чернівці. На території монастиря знаходиться Благовєщенський Собор із каплицею преподобного Кукши, Свято-Преображенський Скит із храмом Преображення Господнього, два корпуси келій, будинок настоятеля з братськими келіями та два готелі для паломників. У монастирі зберігаються частки Животворящого Древа Хреста, святих мощів преподобного Серафима Саровського, великомучениці Варвари та інших святих.

З новим зарядом сил, не зважаючи на дощову погоду, калейдоскоп наших пригод завершило затишне та гарне місто Чернівці та Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича. Передати цю красу та велич словами дуже важко, адже перебуваючи у цих стінах, наче переносишся на декілька століть назад і забуваєш про те, що там, за парканом вирує життя 21-го століття.

Ми вдячні за сприяння у проведенні нашої екскурсії голові міської організації профспілки працівників освіти Анжелі Микитівні Цвєтковій.

Бажаємо кожному хоч час від часу насолоджуватися красою нашої прекрасної країни та проводити час у затишній та дружній компанії своїх колег.

Член профспілки, культорганізатор
ЦПО ім. О.Разумкова Катерина Кузьмук.