Додому НОВИНИ Влада і громада Закрити не можна залишити

Закрити не можна залишити

63
ПОДІЛИТИСЬ

Саме така дилема стоїть перед міською владою – де поставити кому, щоб вирішити питання щодо ВЖРЕП №7. Адже недоліки, які виявили під час останніх перевірок, а також заборгованість перед Державною податковою службою, а головне – заборгованість по заробітній платі перед працівниками ВЖРЕПу, стали тим гордієвим вузлом, перерубати чи не перерубати який – питання вкрай близького часу.

Цього вівторка міський голова Сергій Орлюк з працівниками виконкому провели прес-конференцію щодо результатів перевірки фінансово-господарської діяльності Бердичівського комунального виробничого житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства №7. Як повідомили посадовці, на сьогодні ДПС та Контрольно-аналітичний відділ Бердичівської міської ради виявили факти несвоєчасної та не в повному обсязі сплати ПДФО, ЄСВ та військового збору на загальну суму 2,7 млн. грн., а також ведення подвійної бухгалтерії на цьому підприємстві.

Враховуючи, що дані дії посадових осіб носять кримінальний характер, за справу повинні взятися правоохоронні органи: оригінали бухгалтерських документів наразі передано до Бердичівської окружної прокуратури.

А що ж працівники ВЖРЕПу, які були присутні на прес-конференції? Їх цікавило питання: коли з ними розрахуються? Як повідомив Сергій Орлюк, міська влада докладе максимум зусиль, аби останні отримали заборговану заробітну плату принаймні за останні два роки. А подальша доля самого підприємства нині остаточно не вирішена. І де поставити кому в заголовку статті, вирішуватимуть у найближчий час.

Анатолій ГОРОБЧУК