Додому НОВИНИ Влада і громада Залишені без нагляду речі – спокуса для крадіїв

Залишені без нагляду речі – спокуса для крадіїв

501
ПОДІЛИТИСЬ

Увечері 22 січня до поліції звернувся 67-річний бердичівлянин. Чоловік розповів, що цього ж дня займався справами у гаражі. Однак близько 16:00 йому надійшло смс-сповіщенння про спробу зняття коштів з його банківського рахунку. Тоді чоловік перевірив наявність своїх карток і виявив відсутність барсетки з документами та грішми, яку до того поклав у бардачок автівки. Заявник відразу звернувся до поліції.

На місці події працювала слідчо-оперативна група місцевого відділу. Правоохоронці з’ясували, що, ймовірніше всього, крадій скористався неуважністю заявника, який залишив авто відчиненим без нагляду на нетривалий час.

Оперативники у ході проведених заходів встановили та розшукали причетного до крадіжки. Ним виявися 32-річний місцевий житель. За місцем його проживання поліцейські вилучили викрадені речі та документи й з’ясували, що раніше чоловік вже притягувався до відповідальності за подібний злочин.

– Нині поліцейські продовжують встановлення усіх причин та обставин події у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 185 (Крадіжка) КК України. Законодавством подібні протиправні дії караються від штрафу до 3 років ув’язнення, – прокоментував начальник Бердичівського відділу поліції Олег Мельничук.

Водночас поліцейські закликають жителів Бердичівщини бути уважними та не залишати особистих речей без нагляду у загальнодоступних місцях. Завжди зачиняйте двері до своєї оселі, навіть якщо ви знаходитеся всередині. Пам’ятайте, схоронність вашого майна, перш за все, у ваших руках!

Бердичівський відділ поліції Житомирської області.