Додому НОВИНИ Влада і громада За неповернення до виправного центру засудженого 2 місяці триматимуть під вартою

За неповернення до виправного центру засудженого 2 місяці триматимуть під вартою

453
ПОДІЛИТИСЬ

Таку ухвалу днями винесла слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду, розглянувши клопотання слідчого місцевого відділу поліції про обрання запобіжного заходу засудженому БВК №108.

38-річний чоловік, відбуваючи покарання у вигляді обмеження волі, поскаржився працівникам виправного центру на погане самопочуття. Тож отримав дозвіл на короткочасний виїзд поза межі установи з метою стаціонарного лікування у міській лікарні.

Будучи обізнаним із правилами поведінки під час виїзду та отримавши попередження про кримінальну відповідальність за неповернення до місця відбування покарання, чоловік, пробувши у лікарні два дні, самовільно її залишив. Протягом доби до виправного центру не повернувся, натомість два дні переховувався у співмешканки на Київщині, під час затримання намагався втекти.

Дії чоловіка було кваліфіковано за ч. 2 ст. 390 КК України (неповернення до місця відбування покарання особи, засудженої до обмеження волі, якій було дозволено короткочасний виїзд, після закінчення строку виїзду), санкція якої передбачає покарання до двох років ув’язнення.

Задовольняючи клопотання слідчого про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, підтримане також прокурором, суд зважав на наявні ризики, передбачені у п.п. 1, 3, 4, 5 ч. 1. ст. 177 КПК України. А саме: підозрюваний, продовжуючи перебувати у виправному центрі без обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, може вкотре залишити його межі, переховуватись від слідства та перешкоджати кримінальному провадженню шляхом неявки на виклики. Також існує небезпека впливу на свідків та продовження підозрюваним кримінального правопорушення або вчинення нового.

Таким чином, керуючись ст. 176-178, 182-184, 193-197, 202, 309, 372, 376 КПК України, слідчий суддя постановила застосувати до підозрюваного запобіжний захід – тримання під вартою на 60 днів із правом внесення застави у розмірі 31 530 грн.

Ухвалу може бути оскаржено протягом 5 днів з дня її оголошення шляхом подання скарги до Житомирського апеляційного суду.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду
Житомирської області
.