Додому НОВИНИ Влада і громада Збережемо ліси від пожеж!

Збережемо ліси від пожеж!

834
ПОДІЛИТИСЬ

Як національне багатство України ліси є предметом постійної уваги і піклування держави, а їх охорона, захист і відновлення – одним з основних обов’язків як користувачів, так і державних управлінських органів лісового господарства. Важливе значення для забезпечення підвищення продуктивності лісів, поліпшення їх корисних властивостей, задоволення потреб суспільства в лісових ресурсах мають відтворення, охорона та захист лісів.

У складі ДП “Дзержинський лісгосп АПК” знаходиться і Бердичівське лісництво, працівники якого вживають всіх заходів, аби не допустити виникнення лісових пожеж на території свого лісового фонду. У лісових масивах уздовж автомобільних доріг та у місцях відпочинку населення встановлено попереджувальні вивіски і біл-борди на протипожежну тематику. Створено 30 кілометрів мінеральних смуг та поновлено 15. Є в наявності необхідний протипожежний інвентар та техніка, зокрема, колісні трактори з ґрунтообробним обладнанням, мотопомпи, пожежні та напірні рукави, цистерни, ранцеві оприскувачі, спецодяг та інше.

IMG_7233_1Проводиться роз’яснювальна робота з населенням безпосередньо в селах та через ЗМІ, зокрема, доводиться до відома, що згідно відповідних статей 77,77-1 КУпАП та статті 245 Кримінального Кодексу України за порушення вимог пожежної безпеки в лісах та знищення лісових масивів карається штрафами від 17 до 1190 грн. та обмеженням волі на строк від 2 до 5 років.

З метою виявлення лісових пожеж організовано постійне чергування, на пожежонебезпечний період складено плани, маршрути патрулювання, підтримується тісний зв’язок з підрозділом МНС.

Однак убезпечення лісів від пожеж залежить не лише від працівників лісових господарств, а й від культури та екологічної самосвідомості громадян. Пам’ятайте: пожежа в лісі – страшна біда! Від неї за лічені години може згоріти все, що вирощувалося десятки років. Будьте обачними в лісі, суворо дотримуйтесь усіх протипожежних вимог.

Бережімо ліси від пожеж!

IMG_7248_1
Члени протипожежної команди: бухгалтер Надія Василівна Окулич, В’ячеслав Андрійович Лук’янюк, лісничий Олександр Олександрович Окоча, помічник Людмила Олексіївна Михалюк, Віктор Васильович Оменельчук.