Додому НОВИНИ Влада і громада Звернення до пішоходів.

Звернення до пішоходів.

665
ПОДІЛИТИСЬ

Аналіз аварійності на шляхах свідчить, що абсолютна більшість пригод трапляється внаслідок нехтування учасниками руху елементарних норм, що передбачаються діючими правилами дорожнього руху. Пішоходи переходять проїжджу частину в непередбачених для цього місцях, на забороняючий сигнал світлофора. Водії зловживаючи швидкісними режимами, рядністю і нехтуючи елементарною культурою створюють на шляхах аварійні ситуації, що в будь-який час можуть перетворитися в трагедію.

Майже щодня надходять повідомлення про дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів різних вікових категорій. Спитаємо чому? Що стає причиною безпечної поведінки на дорозі? Незнання правил дорожнього руху або їх невиконання? Чи кожен переходячи вулицю у невстановленому місці або на червоне світло світлофора думає, що біда його обмине? На жаль, в більшості випадків трапляється інакше.
Випадки фатальні. Їх важко передбачити, але їм можна запобігти. Адже це трапляється на дорозі, де діють закони дорожнього руху, які написані кров’ю і вони потребують до себе відповідної поваги, бо вони “виносять вирок” тим, хто їх зневажає.

Більшість наїздів на пішоходів трапляється в темну пору доби. Це також є одним з основних факторів, які сприяють трагедіям на дорогах. Тож слід пам’ятати, що з настанням сутінків необхідно бути максимально пильними та обережними. Рухатися треба тротуарами, а якщо вони відсутні – по краю проїжджої частини, назустріч транспорту. В одязі повинні бути світлоповертаючі елементи, білий колір. Насамперед люди повинні зрозуміти, що Правила дорожнього руху – це суворий Закон дороги, дотримуючись якого, вони захищають себе від того, що зветься нещасним випадком, захищаючи себе від лиха. Слід пам’ятати, що наїзд на пішохода в будь-якому випадку має тяжкі наслідки, так як від удару транспортного засобу перш за все страждає людина.

Державтоінспекція звертається до пішоходів!

Шановні пішоходи! Не будьте безпечними і легковажними на вулиці. Саме незначне порушення Правил дорожнього руху може призвести до дорожньо-транспортної пригоди. Виявляйте уважність і обачність при переході вулиці. Не виходьте раптово на проїжджу частину вулиці. Переходьте вулицю на позначених пішохідних переходах або там, де рух регулюється світлофором чи регулювальником. Не намагайтесь переходити її поблизу транспорту, який рухається. Якщо з вами знаходяться діти, не залишайте їх без нагляду, міцно тримайте за руку. Пам’ятайте, що різко автомобіль зупинити неможливо і ваша неочікувана поява перед транспортом може призвести до невиправної біди.

ВДАІ Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області.