Додому НОВИНИ Влада і громада Звіт Великоп’ятигірського сільського голови Коріненко Олега Дмитровича про проведену роботу у 2016...

Звіт Великоп’ятигірського сільського голови Коріненко Олега Дмитровича про проведену роботу у 2016 році

764
ПОДІЛИТИСЬ

Шановні мешканці Великоп’ятигірської територіальної громади, сіл Велика П’ятигірка, Мирне, Любомирка та Лісове, сьогодні через засоби масової інформації, відповідно до чинного законодавства, хочу прозвітувати перед громадою про роботу, яку проводив особисто, а також роботу депутатського корпусу, виконкому сільської ради в 2016 році.

Один з головних напрямів роботи сільського голови – це питання виконання і наповнення нашого бюджету. Бо всі ми розуміємо, скільки  зберемо податків – на стільки зможемо зробити корисного для розвитку та життя наших громадян та населених пунктів.

Сільською радою постійно проводився і проводиться ряд заходів щодо наповнення бюджету: це – переукладання договорів оренди земельних ділянок в межах населеного пункту, контроль за сплатою податків підприємцями, які здійснюють підприємницьку діяльність, своєчасна сплата мешканцями земельного податку, постійно залучаються до співпраці для розвитку інфраструктури села, установ сільської ради спонсори, підприємці, небайдужі мешканці.

Безумовно, що жоден керівник ніколи не задоволений своїм бюджетом на рік, я не виключення. Хотілось би мати такий бюджет, який дасть нам можливість зробити усі дороги в селах і освітлити всі вулиці наших населених пунктів, і багато-багато іншого, але на жаль виконання запланованого часто переноситься на наступні роки.

За звітний період 2016 року до загального фонду бюджету сільської ради надійшло коштів у сумі 1100354,04 грн, що складає 126,5% до плану, у тому числі одержано дотацій та субвенцій на суму 391979,00 грн.

Видаткову частину загального фонду сільського бюджету освоєно у сумі 943680,18 грн, спеціального фонду 335654,03 грн.

Куди ж були використані кошти бюджету?

В 2016 році було придбано і встановлено вуличне освітлення, в якому використані сучасні LED технології в селах Велика Пятигірка (витрачено 56343,37 грн) та Мирне (витрачено 31527,29 грн ).

Приділялась значна увага стану та ремонту доріг в населених пунктах нашої громади. Зокрема, в 2016 році зроблено капітальний ремонт асфальтового покриття дороги в селі Лісове, який не проводився в цьому селі на протязі останніх 10 років, на що виділено було 179702,04 грн., виготовлена та проведена експертиза проекту для капітального ремонту вулиці Володарського в с.Мирне, на якій ми також плануємо за декілька років зробити нове асфальто-бетонне покриття, кошторис даного проекту складає 820040,23 грн. На перший погляд непід’ємна сума для сільського бюджету, але частина буде сплачена з бюджету сільської ради, свою частку допомоги фінансової, матеріальної докладуть наші підприємці з села Мирне, які ніколи не стоять осторонь проблем громади. Маємо тверде переконання і впевненість, що не залишимось без допомоги нашого народного депутата Ревеги О.В. Тому я впевнений, ця ділянка дороги, яка вже освітлена, протягом певного часу буде і капітально відремонтована.

У 2016 році також виділялись кошти на соціальний захист нашого населення: до Дня Захисника Вітчизни кожному учаснику АТО була надана матеріальна допомога у сумі 500 грн, на це виділено 10000 грн., проведено оздоровлення дітей в таборі на суму 2000 грн., надана допомога на лікування важкохворої дитини у сумі 5000 грн.

Не залишаємо без допомоги і установи нашої сільської ради. Так у 2016 році: на харчування наших дітей в Великопєятигірській середній школі було виділено кошти у сумі 14000 грн, на заміну системи опалення з виготовленням кошторисної документації для сільського ФАПу було виділено 16000 грн.

Проведено капітальний ремонт в Будинку культури с.В.П’ятигірка, замінені вікна та двері на металопластикові на суму 90336,60 грн.

Проведено заміну вікон в ДНЗ “Теремок” на сучасні енергозберігаючі металопластикові, на що з бюджету використано 39986, 00 грн, проведено поточний ремонт приміщень другої групи ДНЗ “Теремок” на суму 39993,15 грн.

Не можу сьогодні не згадати добрим словом і тих хто значно поповнює бюджет і допомагає зекономити бюджетні кошти. Це, безумовно, наші орендарі.

Завжди ми відчуваємо допомогу і, без перебільшення, турботу про мешканців наших сіл, про нас з вами з боку ТОВ “Щедра нива” та особисто директора Шлейко Василя Леонідовича. Це не лише своєчасні і якісні розрахунки з власниками паїв, до речі розрахунки одні з найвищих по району, наприклад в 2016 році власникам паїв було виплачено по 5000 грн, що складає 8% від вартості паю або зерном у кількості 1700 кг. Також виплачується значна фінансова допомога власникам паїв в разі смерті або захворювання.

Керівництво ТОВ “Щедра нива” завжди присутнє на наших святах, присутнє з подарунками та добрим словом, це подарунки на свята нашим інвалідам, учасникам війни, воїнам АТО, учням школи, вихованцям дитячого садка.

Це і постійна матеріальна допомога школі, дитячому садочку для проведення дрібних ремонтів, підготовки приміщень до навчального року.

На очах всіх мешканців будується сучасна красива церква, це також завдяки значній допомозі протягом останніх років з боку ТОВ “Щедра нива” на яку нашими орендарями було виділено близько 60 000 грн, не менша сума буде виділена і в 2017 році.

Напевно взимку цю допомогу ми відчуваємо і бачимо найбільше, адже саме завдяки  співпраці з ТОВ “Щедра нива” у нас в цю важку сніжну зиму вулиці наших сіл були вчасно і якісно розчищені від снігу. І саме головне, для мене як голови, на це не витрачено жодної гривні бюджетних коштів, а допомога надавалась раніше ніж звертався сільський голова.

Не стоять осторонь проблем села та також надають завжди будь-яку допомогу інші наші орендарі, ТОВ “В.П. Колос” та ТОВ “Пролісок”.

Хочу сьогодні користуючись нагодою подякувати нашому народному депутату Ревезі О.В. за його всебічну підтримку нашої громади. За допомогою народного депутата виділено кошти – 30000 грн. з державного бюджету на сучасний ігровий майданчик в ДНЗ “Теремок”, яке якісно виготовило та встановило ТОВ “Нове тисячоліття” Нехворовського О.М.

Не залишив поза своєю увагою народний депутат і проблеми сільської медицини, так було проведено заміну вікон та дверей на металопластикові на загальну суму 81000 грн.

Народний депутат Ревега О.В. також завжди присутній на святі нашого села з подарунками та теплими словами.

У 2016 році в громаді проходило обговорення питань децентралізації, а саме об’єднання громад. На мою думку, як голови, в державі ще не прийняті всі закони та не працюють механізми, які дійсно поліпшать та полегшать управління в об’єднаних громадах та які наповнять бюджети, досі не працює розпорядження землями в громадах, не визначений порядок виходу з громад та багато іншого. Але обговорення було проведено і було визначено та ініційовано Великоп’ятигірською сільською радою об’єднання в одну громаду сільських рад: Великоп’ятигірської, Маркушівської, Андріяшівської, Райгородоцької, Буряківської, Гардишівської, Озадівської та Романівської. Хай вирішують це вищеназвані громади. Але, на мою думку, лише модель не дуже великої об’єднаної громади може допомогти зберегти робочі місця для своїх працівників, дасть змогу прозорого, чесного використання бюджету об’єднаної громади та розвивати свої села з обговоренням всіх питань в одному маленькому дружному колективі.

2016 рік був, безумовно, непростим роком: змінюється законодавство з багатьох питань життєдіяльності села, не завжди є бюджетна можливість виконати всі плани та проекти. Але хочу подякувати, в першу чергу, мешканцям усіх населених пунктів Великоп’ятигірської громади, за їх підтримку, за їх розуміння, віру і терпіння. Дякую депутатському корпусу сільської ради, членам виконавчого комітету, колективу сільської ради за їх професійну та якісну роботу на благо нашої громади. Вдячний керівникам установ, організацій, підприємств, приватним підприємцям за допомогу, дружню пораду та зусилля, які ви докладаєте разом зі мною в вирішенні всіх наших питань.

Напередодні Світлого Свята Пасхи хочу привітати мешканців нашої громади та всіх наших прихильників та помічників з Воскресінням Христовим і побажати всім міцного здоров’я і мирного неба!

З повагою,
Великоп’ятигірський сільський голова
О.Д. КОРІНЕНКО.