Додому НОВИНИ Влада і громада Звіт про роботу в 2016 році Райгородоцького сільського голови М. Капустинського

Звіт про роботу в 2016 році Райгородоцького сільського голови М. Капустинського

666
ПОДІЛИТИСЬ

Виконком Райгородоцької сільської ради у своїй діяльності керується Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, указами та дорученнями Президента України, Постановами Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голів обласної та районної державних адміністрацій щодо забезпечення соціально-економічного розвитку території.

Хочу розпочати свій звіт з того, що 2016 рік був не простим. Але не дивлячись на це, завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, виконавчої влади впродовж звітного періоду ми організували і провели 10 засідань сесії Райгородоцької сільської ради, на яких було прийнято 128 рішень різного характеру, а саме: земельні питання, бюджетні, благоустрою сільської ради. Також було проведено 13 засідань виконавчого комітету сільської ради, на яких прийнято 76 рішень.

Сільська рада складається з 16 депутатів та 7 членів виконавчого комітету сільської ради.

Протягом 2016 року на особистому прийомі сільського голови за усними зверненнями побувало 125 громадян. Протягом року на адресу сільської ради надійшло письмових звернень – 54. За характером основних питань, що їх порушували громадяни у своїх зверненнях головне місце займають питання сільського господарства, а саме: надання та вилучення земельних ділянок, надання земельних ділянок у власність та в оренду, а також питання здачі земельних паїв в оренду.

Протягом 2016 року зареєстровано 2 шлюби, 1 народження та 14 смертей. Видано 1237 довідок в різні організації та установи, здійснено 210 нотаріальних дій, а саме: 194 довіреності, 14 заповітів, 2 засвідчення справжності підписів на документах.

Але вирішення особистих питань громадян – це лише одна із ділянок роботи місцевої влади. Основою являється соціально-економічний розвиток села, забезпечення належного функціонування установ сільської ради, які перебувають на балансі сільської ради. Особливе місце в роботі виконкому сільської ради займає питання наповнення бюджету сільської ради.

За звітний період 2016 року до загального фонду сільського бюджету надійшло 993.6 тис.грн., що складає 104.8% до уточненого плану, в тому числі одержано дотації та субвенцій на суму 385,7 тис.грн.

У звітному періоді уточнений план надходжень виконаний по рентній платі за спеціальне використання лісових ресурсів на 100%, по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 181,2%, по податку на землю на 103,8%, по єдиному податку на 124,3%.

Видаткову частину загального фонду сільського бюджету освоєно в сумі 993,5 тис.грн.

Відповідно до рішень сесій Райгородоцької сільської ради кошти сільського бюджету спрямовувалися в першу чергу на фінансування захищених статей видатків, а саме: заробітна плата з нарахуванням, енергоносії, продукти харчування та на виконання завдань, визначених Програмою соціального, економічного та культурного розвитку сільської ради на 2016 рік.

На вуличне освітлення (поточний ремонт по вул. Підлісна, Гагаріна та Садова села Райгородок) використано 40,9 тис.грн.

На ремонт дороги вулиці Гагаріна села Райгородок використано 20,0 тис.грн.

На соціальний захист населення було витрачено 28,3 тис.грн., в тому числі надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади, допомоги інвалідам дитинства.

Надання пільг інвалідам зору на суму 4,9 тис.грн.

В 2016 році виділялися кошти в сумі 10,0 тис.грн на оздоровлення діток сімей пільгових категорій в оздоровчому таборі “Березовий гай”.

У ДНЗ “Оленка” було придбано дитячий ігровий майданчик на суму 29.7 тис.грн та бензокосу, вартістю 10.0 тис.грн.

На поточний ремонт покрівлі прибудови будинку культури села Райгородок витрачено 29.8 тис.грн.

Виділено кошти в сумі 30.0 тис.грн для придбання котла в Райгородоцьку лікарську амбулаторію, також виділено кошти в сумі 10,0 тис.грн для придбання бензопили в Райгородоцьку ЗОШ.

У 2016 році спільними зусиллями приватних підприємців сільської ради та Райавтодору проведено ремонт дороги від села Райгородок до села Мартинівка протяжністю 3 км, також було встановлено туалети на Мартинівському та Лемешівському кладовищах.

Проведено експертизу проектної документації на дороги на суму 9.3 тис.грн.

Виділено кошти в сумі 8.8 тис.грн на виготовлення технічних паспортів на приміщення будинку культури села Райгородок, клубу села Мартинівка та ДНЗ “Оленка” села Райгородок.

Виготовлено містобудівну документацію (детальний план території земельної ділянки села Мартинівка), на яку витрачено кошти в сумі 2.1 тис.грн.

На сьогоднішній день є багато не вирішених питань, які ми будемо вирішувати разом по мірі можливостей.

Я, як сільський голова всі важливі рішення намагався проводити через консультації з депутатським корпусом, керівниками установ, організацій та приймати рішення на сесії сільської ради. Як людина, я ніколи не був прибічником крайнощів, адже переконаний, що тільки компроміс покликаний вирішити питання безболісно. І вважаю, якщо дане рішення задовольнить більшість – значить воно правильне. Тому бажаю всім якомога менше протиріч заради нашого спільного дому – Райгородоцької сільської громади.