Додому НОВИНИ Влада і громада Зустріч делегації із східних областей України

Зустріч делегації із східних областей України

608
ПОДІЛИТИСЬ

18 липня 2017 року голова районної ради Максим Самчик, голова районної державної адміністрації Едуард Томашевський та Рейський сільський голова Ігор Мосійчук зустрічали делегацію з Луганської і Донецької областей, представники якої є учасниками проекту ПРООН “Верховенство права та відновлення правосуддя у постраждалих від конфлікту громадах України”.

Зазначений проект розглядатиме як причини, так і наслідки конфлікту, надаватиме допомогу для стабілізації ситуації, сприятиме конструктивним та системним змінам, як на охоплених конфліктом територіях, так і в країні в цілому та впроваджуватиметься у трьох областях України Донецькій, Луганській та Житомирській. Проект спрямований на досягнення зміцнення особистої безпеки та безпеки громади на охоплених конфліктом територіях та на покращення доступу до послуг правосуддя для громад, які надаються компетентними установами.

Члени делегації, а це в основному працівники органів місцевого самоврядування, а саме: старости, сільські та селищні голови, голови громадських організацій, спеціалісти сільських рад та активісти громад, завітали до Реї з метою обміну досвідом з питань впровадження проектів і програм місцевого розвитку.

Очільники району та Рейський сільський голова проінформували гостей про перспективи розвитку Бердичівського району та Рейської сільської ради.

Керівник  районного ресурсного центру громад Лариса Савенко ознайомила учасників делегації із впровадженням в районі проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ” та роботою районного ресурсного центру громад.

Голова громадської організації “Рейська” Юрій Петричук проінформував присутніх про впровадження громадою мікропроекту “Інноваційні енергоефективні заходи в Рейському дитячо-навчальному закладі “Червона шапочка”, який включає в себе реконструкцію системи опалення, встановлення піролізного котла та тепломеханічного обладнання.

Після офіційної частини учасники заходу відвідали дошкільний навчальний заклад, де ознайомилися із проведенням робіт по встановленню котла та тепломеханічного обладнання.

Захід пройшов в рамках конструктивного діалогу з питань впровадження проектів та наболілих життєвих питань.