Додому НОВИНИ Бізнес З 1 січня 2018 року зростає розмір мінімальної заробітної плати

З 1 січня 2018 року зростає розмір мінімальної заробітної плати

337
ПОДІЛИТИСЬ

Бердичівська ОДПІ повідомляє, що відповідно до Закону “Про Державний бюджет України на 2018 рік” встановлено розмір мінімальної зарплати з 1 січня – 3723,0 грн. З цього часу роботодавці зобов’язані щомісяця нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше 3723 гривень.

Якщо ж заробітна плата працівника, який виконав місячну норму праці, є нижчою за законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, то їм необхідно провести доплату до рівня мінімальної, яка виплачується щомісячно одночасно з виплатою заробітної плати.

Відповідно до частини 2 статті 3-1 Закону України “Про оплату праці”, при обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я, за роботу в нічний та надурочний час, роз’їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат.

За недодержання мінімальних гарантій в оплаті праці передбачено застосування щодо суб’єкта господарювання штрафної санкції у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника щодо якого вчинено порушення.

Бердичівська ОДПІ.