Додому ІНФОРМАЦІЯ З 1 травня всі побутові споживачі газу будуть переведені на річний...

З 1 травня всі побутові споживачі газу будуть переведені на річний контракт

541
ПОДІЛИТИСЬ

З 1 травня 2021 року всі побутові споживачі газу в Україні будуть автоматично переведені на річний контракт. Замість щомісячних коливань побутові споживачі блакитного палива отримають на найближчі 12 місяців стабільну ціну.

– ТОВ «Житомиргаз Збут» вже готується до введення річного контракту, який буде гарантією фіксованої ціни на газ та безперебійного постачання впродовж 12 місяців. Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 травня поточного року всі побутові споживачі газу будуть автоматично переведені постачальниками на річний контракт, – розповідає директор ТОВ «Житомиргаз Збут» Олена Благодарська.

Річний контракт на постачання природного газу побутовим споживачам діятиме з 01 травня поточного року по 30 квітня наступного. Це означає, що населення матиме стабільну фіксовану ціну на блакитне паливо протягом всього року і зможе планувати свої витрати. Проте постачальники газу можуть пропонувати й інші комерційні пропозиції – місячний контракт або контракт на опалювальний сезон тощо.

Споживач зможе обрати для себе будь-яку іншу комерційну пропозицію, яка йому сподобається, але у поверненні на річний контракт після цього постачальник має право відмовити.

Оплата рахунків за спожитий газ залишається без змін. У рамках річного контракту споживач має розраховуватися за використаний ресурс щомісячно не пізніше 25 числа місяця, наступного за розрахунковим.

– У річному контракті вартість кубометру газу буде зафіксована на рік. Це захистить споживача від значних стрибків ціни газу, особливо під час наступного опалювального періоду. Для побутових споживачів річний контракт – це стабільність та своєрідна страховка. Навіть при зростанні ціни на газ населення буде знати, що граничної позначки вона для них не перевищить, – наголошує Олена Благодарська.
Вартість блакитного палива за річним контрактом стане відомою 25 квітня 2021 року.

Слідкуйте за оновленнями на сайті ТОВ «Житомиргаз Збут».

ТВІЙ ГАЗЗБУТ – надійний та зручний для кожного.