Додому ІНФОРМАЦІЯ З 19 квітня звітуємо за новою формою авансового звіту

З 19 квітня звітуємо за новою формою авансового звіту

387
ПОДІЛИТИСЬ

Бердичівська ОДПІ інформує, із вказаної дати набрала чинності нова редакція Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, затверджена наказом Мінфіну від 10.03.2016 р. №350. Варто зазначити, що суттєвих змін форма звіту не зазнала. Вона змінилася лише у частині відображення неповерненої суми надміру витрачених коштів протягом звітного місяця, на який припадає граничний строк повернення. Пов’язано це зі встановленням з 01.01.2016 р. єдиної ставки ПДФО у розмірі 18%. Тому у новій формі звіту буде приведено один рядок для відображення неповерненої суми надміру витрачених коштів.

Нагадаємо, що Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, подається до закінчення 5-го банківського дня, що настає за днем, у якому платник податку завершує відрядження або виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок роботодавця, який надав кошти під звіт. У разі отримання готівки із застосуванням платіжних карток, Звіт необхідно подати до закінчення третього банківського дня після завершення відрядження, а якщо ж платіжна картка застосовується для проведення розрахунків у безготівковій формі – строк подання Звіту не повинен перевищувати десяти банківських днів та за наявності поважних причин може бути продовжений роботодавцем до двадцяти банківських днів.

У разі, якщо відряджувальна особа має надміру витрачені кошти, таку суму необхідно повернути в касу або на банківський рахунок особи, яка їх видала, до або при поданні Звіту. У разі неповернення – сума надміру використаних коштів підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% із врахуванням підвищувального коефіцієнта (1,2195) та військовим збором (1,5%).

Додамо, що обов’язок щодо складання Звіту покладається на підзвітну особу, що отримала такі кошти на підприємствах всіх організаційно-правових форм або у самозайнятої особи.

Бердичівська ОДПІ