Додому НОВИНИ Влада і громада Йордан у Реї

Йордан у Реї

955
ПОДІЛИТИСЬ

Вже традиційно, 19 січня ,у селі Рея на базі водоймища фермерського хмелярського господарства “Еліта-Хміль” відбулось велике православне свято – Йордан, або Хрещення Господнє.

Жителі села влаштували спеціальне, зручне місце для заходу в воду – встановили металеву драбину, а дорогу до водоймища встелили запашною соломою. У льоду, який покрив ставок, вирізали головний християнський символ – Хрест.

Воду у водоймі освятив отець Євгеній. В обряді взяли участь багато людей із Реї та навколишніх сіл. Серед них новообрана голова Гришковецької об’єднаної територіальної громади Ірена Леонідівна Лісова з виконуючими обов’язки старост Рейського та Осиківського старостинських округів Ігорем Мосійчуком і Сергієм Маркусевичем, представники фермерського господарства “Еліта-Хміль” Василь Олексійович і Назар Васильович Цибульські.

Чимало присутніх цього дня занурились у воду. Серед них поряд з чоловіками і “слабка” стать – Антоніна Зброжик, Тетяна Шнорін, Сніжана Трофимчук, Лілія Дехтяренко, учениці Рейської школи Анастасія Черевична та Лідія Стецюк та багато інших.

Після купання люди мали змогу в спеціально облаштованому наметі перекусити бутербродами, випити гарячого чаю, поласувати вареною картоплею та погрітися біля розтопленої печі. Потім усі бажаючі набрали з бідонів освячену воду, щоб освятити свої оселі та відчути Божу благодать на цілий рік.

Віталій Безпалько.