Додому НОВИНИ Влада і громада Керівництво екологічної інспекції з Житомирської області відвідало Бердичівський район

Керівництво екологічної інспекції з Житомирської області відвідало Бердичівський район

1168
ПОДІЛИТИСЬ

1 березня 2017 року до Бердичівського району завітав начальник Держаної екологічної інспекції у Житомирській області Богдан Гнатюк та його заступник Сергій Зибалов.

Причиною такого візиту стало питання екологічної ситуації ставків сіл Скраглівки, Райків, Швайківки, Слободище та ріки Гнилоп’ять, яке турбує жителів Бердичівського району уже багато років. На сесії районної ради неодноразово приймалися звернення до різних  інстанцій, створено тимчасову контрольну комісію районної ради для вивчення цього питання з виїздом на місце. Громадська експертиза, ініційована головою ГО “Джерело довіри” Олегом Козловським та наполегливі дії нинішнього голови Бердичівської районної ради Максима Самчика у співпраці з депутатами та сільськими головами, та допомога з боку Державної екологічної інспекції Житомирської області дала свої результати. Було проведено перевірку ряду комунальних підприємств міста Бердичева, які відповідальні за екологічну ситуацію в регіоні, встановлено коло винних осіб, кількох посадовців оштрафовано.

IMG_4520Разом з головою Бердичівської районної  ради Максимом Самчиком, представником правозахисної організації “Джерело довіри” Олегом Козловським, депутатом районної ради Габріелом Мкртчяном керівники екологічної інспекції відвідали вище згадані села, місця несанкціонованого скиду з Райківської виправної колонії № 73 та ТОВ “Комплекс екологічних споруд”.

IMG_4532У результаті об’їзду виявилось, що ситуація постійно погіршується, очисні споруди міста Бердичева знаходяться в аварійному стані і як такі взагалі не функціонують. Нечистоти скидаються безпосередньо у водойми. У Слободищах було виявлено велику кількість мертвої риби. Для встановлення причин цього факту Слободищанському сільському голові Роману Кваші рекомендували запросити представників правоохоронних органів та ветеринарної медицини.

Екологи вважають, що з метою уникнення масштабної екологічної катастрофи та припинення забруднення навколишнього середовище потрібно негайно підняти питання про припинення дії дозволів на спеціальне водокористування ТОВ “КЕС” та притягнути до відповідальності винних у даній ситуації  осіб.

Наразі чекаємо результатів роботи правоохоронних органів та екологічних служб.