Додому НОВИНИ Влада і громада Команда ОК “Північ” стала переможцем змагань на кращого санітарного інструктора Збройних Сил...

Команда ОК “Північ” стала переможцем змагань на кращого санітарного інструктора Збройних Сил України

662
ПОДІЛИТИСЬ

Відбулися змагання по Збройним Силам України на краще евакуаційне відділення поранених. Серед шести команд-конкурсантів оперативне командування “Північ” було представлено командою у кількості семі чоловік, до складу якої увійшли представники 26 артилерійської бригади та 30 Новоград-Волинської ОМБр. Між собою змагалися не просто санінструктори різних оперативних командувань, але й родів військ: Командування Сухопутних військ, Військово-Морські сили та Високомобільні війська.

Протягом трьох днів військові фахівці з врятування життя пораненого бійця доказували свою майстерність та виучку. Завдання були різноплановими та, іноді, неочікуваними, де теорія спліталася з практикою. Причому враховувались не тільки медичні навички, але й вміння вести себе на полі бою, організувати власну охорону і оборону, визначити по мапі власні координати та викликати допомогу тощо.

Наша команда впоралась з усіма завданнями і як закономірний результат – перше місце в номінації на краще відділення збору та евакуації поранених по Збройним Силам України.

Гідність бригади захищали санінструктори сержант Василь Зюльківський, молодший сержант Артур Варфоломєєв та солдат Владислав Кравчук.

Начальник військової медичної служби оперативного командування “Північ” полковник медичної служби Віталій Фурдик відзначив високий рівень підготовки усіх конкурсантів та зазначив, що військовослужбовці, які стали переможцями цього конкурсу, будуть користуватися перевагою при висуванні на вищу посаду.

“Усі команди продемонстрували здатність та високу підготовленість надавати первинну допомогу пораненим поза стаціонарними умовами та впевнено діяти під час евакуації”, – розповів він.