Додому НОВИНИ Команда “Штурм” готується до нових змагань

Команда “Штурм” готується до нових змагань

687
ПОДІЛИТИСЬ

Спорт у всі часи був і залишається тією об’єднуючою силою, яка згуртовує не тільки окремих людей, але й цілі країни та континенти. Саме тому після гучної нещодавньої перемоги у турнірі із футзалу команда “Штурм” із військової частини – польова пошта В3231 не здає позицій і продовжує активні тренування. Нині хлопці удосконалюють мистецтво гри у футбол на траві, готуючись до участі у нових батлах – “Кубкові Героїв АТО”, що відбудеться 15 травня 2016 року в м. Новоград-Волинський.

Подібний Кубок буде проводитися уже вдруге. І тренуватиме команду, як і минулоріч, професіонал своєї справи – Бальчос Роман Мілетійович. “Склалися так обставини, що нам знову запропонували взяти участь у футбольному турнірі “Кубок Героїв АТО” серед військових частин Житомирської області, – розповідає начальник фізичної підготовки військової частини – польова пошта В3231 майор Олексій Васильович Лещінський, – Минулого року саме Роман тренував нашу команду, щоправда, тоді він мав трохи більше вільного часу. І з чотирьох команд, які брали участь, ми взяли перше місце”.

SAM_7927_1Минулого року футбольне дійство проходило вдома, у Бердичівському районі. На Скраглівському стадіоні тоді відбулося масштабне свято. “Польова кухня тут була. І кашу варили, і м’ясо жарили. Цікаво дуже було. Цивільні люди поприходили, – згадує Олексій Васильович, – Цього року теж саме буде проводитися, тільки уже місто буде інше. Поїдемо до Новоград-Волинського”.

Закономірно, що захищати честь бердичівських вояків будуть самі вояки. За словами майора, “на полі зараз тренуються лише військовослужбовці із нашої бригади. Та, на жаль, поки що не всі із тих, хто братиме участь у прийдешніх змаганнях. Дехто з відсутніх наразі хворіє, а дехто несе службу у наряді”.

Проте якісне виконання службових обов’язків все ж не завадить тренуванням. Хлопці готові поєднувати обов’язок та спорт і йти до кінця, щоб довести собі та показати усім: військовий сьогодні – це не лише слова, це поєднання сили, звитяги, амбіцій… І їх довершена реалізація.

Начальник фізичної підготовки упевнений: “Ми відібрали достойних кандидатів. У команді зараз задіяні ті, хто брав участь у змаганнях із футзалу, а також до них додалися і ті, хто просто уміє грати у футбол і забажав показати свої здібності. Адже велике поле вимагає більшої кількості гравців. У футзалі “в полі” грають 5 чоловік, а тут – 11. Тому, загалом, набрали 16 чоловік: 11 в “полі” та 5 запасних. Можливо, у процесі тренувань виявляться ще самородки, які, зазвичай, про себе не говорять. Приміром, я упевнений, що у частині є декілька чоловік, які уміють грати у футбол і грають на достатньому рівні. Але просто не хочуть афішувати цей факт”.

SAM_7941_1Хоча назва турніру і містить у собі абревіатуру АТО, та для того, аби брати участь у змаганнях зовсім не обов’язково мати посвідчення учасника бойових дій. “Варто просто бути військовослужбовцем військової частини, за яку граєш, у нашому випадку польової пошти В3231”, – деталізує Олексій Васильович. І одразу додає: “частина і так бойова, тому практично більшість, на мою думку, відсотків 80-85, уже побувала там, на війні, та має посвідчення учасника АТО”.

Щодо регламенту Кубку, то правила участі у змаганнях офіційно поки не визначені, та уже відомо достеменно: учасниками повинні бути військовослужбовці. “А ми підходимо, як військові люди, із тієї позиції, що якщо 26-та, то значить і усі гравці повинні бути військовослужбовцями із 26-тої. Не маємо права залучати до змагань військовослужбовців із інших військових частин, – говорить майор. – На жаль, у минулому році організатори так прискіпливо не ставились до умов підбору гравців, тому і команди попривозили у своєму складі багато цивільних громадян. А загалом, якщо організатори запрошують взяти участь у подібних заходах, то повинні надіслати відповідний регламент з умовами участі у змаганнях. Поки що на нашу частину ніхто не виходив”.

Та попри відсутність офіційно затвердженого регламенту, до проведення Кубку залишилося зовсім небагато часу. Тому наразі команда сумлінно тренується і розраховує на перемогу. Відтак, графік тренувань уже розписаний: “Цього року знову зібрали команду, запросили тренера. Цілеспрямовано у цьому напрямку працюємо, серйозно готуємося. Плануємо провести 2 інтенсивні тренування на поточному тижні. Можливо, навіть домовимося за товариську гру, десь з’їздимо у Чуднів чи Троянів. Ну і на наступному тижні за планом також 2 тренування, плюс у кінці тижня – товариський матч. У цілому, буде десь 12-15 тренувань. Щодо перспектив, то вони у нас, звичайно, є. Адже якщо їхати туди, то їхати треба за першим місцем”, – ділиться сподіваннями Олексій Васильович.

Але хороша та упевненість у власних силах, що не межує із самовпевненістю. Тому певні побоювання у команди, у тренера, і у начальника фізичної служби усе ж таки є. “Головним суперником, – говорить майор Лещінський, – я вважаю 30-ту механізовану бригаду, адже вони гратимуть вдома, а вдома і стіни допомагають. Плюс можливий варіант на зразок 2015 року, коли за команду грали люди, які не мали відношення до Збройних Сил взагалі. Загалом, 2015-го у Кубку, окрім нашої 26-ї, брали участь Житомирська 95-ка, 30-ка із Новоград-Волинського та збірна команда із бердичівських волонтерів. Що чекає на нас цього року – поки що невідомо”.

Англійський письменник і публіцист Джордж Орвелл якось сказав: “Серйозний спорт – це війна мінус убивство”. Прийдешні ігри, що чекають на наших “штурмовиків”, звичайно, будуть серйозними. Та сподіваємося, що конфліктів не виникатиме. Адже насправді, на думку начальника фізичної підготовки військової частини – польова пошта В3231, “найголовніше у  проведенні турніру – це організація свята, свята для людей”.

Отож, команда тренується, а нам з вами залишається чекати успішних результатів. Побажаємо хлопцям сил, витримки, терпіння та максимальної зібраності під час проведення ігор. Перемога неодмінно буде за нами, варто лише добре постаратися!

Прес-служба в/ч – п. п. В3231