Додому НОВИНИ Влада і громада Консультаційна допомога від “Об’єднання Самопоміч”.

Консультаційна допомога від “Об’єднання Самопоміч”.

702
ПОДІЛИТИСЬ

Значне підняття вартості за комунальні послуги та підняття тарифів на електроенергію, тепло та воду очікує населення вже з травня цього року. Проте, значна частина бюджетних коштів виділена на допомогу населенню.

Уряд розробив нові правила оформлення субсидій, де мешканці зможуть за спрощенню процедурою без довідки про доходи та склад сім’ї заповнити документи. Для оформлення субсидії потрібно заповнити лише заяву та декларацію, відправити листом до Управління праці та соціального захисту, на яке покладено повноваження приймати ці документи та надавати роз’яснювальну інформацію. Та все ж таки багато запитань виникає при складанні цих документів, адже якщо інформація буде зазначена не повна, то субсидію можуть припинити та нарахувати штрафні санкції. На допомогу мешканцям Громадське “Об’єднання Самопоміч” в Бердичеві провели виїзну юридичну приймальню в одному з дворів житлових будинків по вулиці Луппова, аби мешканці могли задати свої запитання та почути роз’яснення, як правильно оформити документи. Кваліфіковану консультацію провели юристи “Об’єднання Самопоміч” та спеціаліст з місцевого центру управління праці та соціального захисту.

Скористатися калькулятором та обчислити можливу субсидію також можна самостійно на сайті Міністерства соціальної політики, звернутися із запитаннями по телефону гарячої лінії та по телефону місцевого управління (04143) 2-23-79. Роз’яснення надаються в громадській приймальні “Об’єднання Самопоміч” в Бердичеві по вул. Європейська, 26, на 3 поверсі з 10:00 по 17:00 з понеділка по п’ятницю. Найближчим часом виїзна приймальня буде працювати за адресою вул. Низгірецька, 38, 40, 40-А, 42 та вул. Чехова, 4.

Юлія Лефтер.

IMG_5867_1