Додому НОВИНИ Влада і громада Круглий стіл в ПТУ №4

Круглий стіл в ПТУ №4

721
ПОДІЛИТИСЬ

Сьогодення вимагає переорієнтації професійної освіти на потреби нових економічних умов і ринку праці. Яким чином організовувати освітній процес в цих умовах?

19 червня 2018 року з метою вивчення ситуації щодо потреб та забезпечення підприємств міста Бердичева та району кваліфікованими робітничими кадрами, покращання рівня професійної підготовки випускників училища, організації та впровадження нових форм професійної підготовки (дуальна форма навчання, модульні програми, засновані на компетенціях, інноваційні форми і методи навчання) на базі ПТУ № 4 м. Бердичева проведено конференцію із залученням керівників підприємств та організацій міста і району, представників підприємств – роботодавців, засобів масової інформації.

Були запрошені представники п’ятнадцяти підприємств – замовників кадрів, з якими укладені угоди про співпрацю. У роботі конференції взяли участь методист інформаційно-методичного центру управління освіти і науки виконкому Бердичівської міськради О.А. Повійчук, голова обкому профспілки працівників машинобудівної галузі О.Ц. Цеммер, керівники професійно-технічних закладів міста Бердичева – БПБЛ, ПТУ №12.

Начальник відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації Наталія Євгенівна Осипович проаналізувала, наскільки професійно-технічні заклади освіти задовольняють попит роботодавців у робітничих кадрах, наголосила на потребі оперативно реагувати на їхні потреби, закликала формувати нову систему відносин між навчальними закладами і замовниками кадрів. Цієї ж теми торкнулась і начальник відділу Бердичівського міського центру зайнятості А.В. Іщук, наголосивши на плідній співпраці ПТУ №4 м. Бердичева з міським центром зайнятості: це і курсове навчання, і перепідготовка, і індивідуальне навчання дорослого населення.

Начальник відділу кадрів ПАТ БМЗ “Прогрес” В.В. Кульчицький у своєму виступі багато уваги приділив забезпеченню соціального захисту учасників освітнього процесу. Всіх без винятку виступаючих хвилювало, як протидіяти виїзду робітничої молоді за межі України.

Багато звернень виникло у присутніх до прокурора міста Бердичева Максима Сергійовича Дем’янчука з питань матеріального заохочення учнів підприємствами, працевлаштування учнів – сиріт.

Проведений захід переконливо довів, що плідна співпраця з замовниками кадрів є найголовнішим стимулом для вдосконалення системи підготовки робітничих кадрів.