Додому НОВИНИ Люблю тебе, мій рідний краю!

Люблю тебе, мій рідний краю!

319
ПОДІЛИТИСЬ

Червневого дня профспілчани Бердичівської спецшколи за сприянням її очільника Жанни Громніцької та підтримки профкому закладу здійснили поїздку по духовним місцям Житомирщини. Педагоги побували у Тригірському монастирі та монастирі Святої Анастасії, що знаходиться у місті Житомирі на Богунії.

Прекрасно, що настали такі часи, коли освітяни можуть відвідати храм, помолитись Богу за себе та своїх рідних, пом’янути тих, хто вже відійшов у Вічність. Знаючи, що Житомирщина – край туристичний, тихоплинний Тетерів біля Денишів, що за 24 км від Житомира, привів нас до Тригірського Преображенського чоловічого монастиря.
У монастирі ми мали змогу приклонитися цілющій іконі Тригірської Матері Божої, попросити в неї духовного та фізичного здоров’я. А в Анастасіївському – помолитись і звернутися зі своїми проханнями до матушки Рафаїлушки. Кажуть, що вона усім допомагає, хто залишає на її могилі записку.

У цих монастирях особливо відчуваєш душевний спокій і Божу благодать. У всіх було бажання довше побути там, помилуватися красою краєвидів навколо монастирів, натішитись доглянутістю територій, напитися цілющої джерельної води.

Цього суботнього дня Божа благодать була постійно з нами. Ми відпочили духовно, а дякуючи теплій сонячній погоді ще й продовжили свій відпочинок у Житомирському гідропарку. Ми повертались додому в піднесеному настрої, з бажанням знову побувати у цих святих місцях.

Майя КОЗИР, голова
ППО Бердичівської спецшколи.