Додому НОВИНИ Майбутнє лісу у наших руках!

Майбутнє лісу у наших руках!

992
ПОДІЛИТИСЬ

Хто дихає лісом, той дихає здоров’ям, молодістю, радістю життя, поезією, довголіттям.

Цієї весняної пори у лісівників немає більш вважливого завдання, ніж вчасно впоратися із створенням нових лісових насаджень. З цією метою напередодні професійного свята Дня лісу бригада “Юні лісівники” Райгородоцької школи спільно з Богданівським лісництвом організували щорічну акцію “Майбутнє лісу в твоїх руках”.

Ми часто говоримо, а інколи й нарікаємо, що безжально вирубують ліси, знищуються площі лісових культур. Але є люди, які просто роблять свою справу, відновлюють флору нашого району – це працівники Богданівського лісництва, які є гарним прикладом для наших учнів. Юні лісівники мали за честь долучитися до створення майбутнього лісу у рідному селі.

image001_1Спершу, з технологією висадки сіянців ознайомив підлітків майстер лісу А.В. Мусійчук та лісничий С.М. Закусило. В руках фахівців меч Колесова ніби сам робив рівномірні заглибини, а сіянці швидко і весело вимальовувались у паралельні рядки. Перейнявши досвід, всі з неабияким ентузіазмом взялись до справи, адже роботи попереду було чимало. Юні лісівники планували висадити 1 тис. шт. сіянців. Що й було зроблено. Ліс і свіжість весняного повітря додала наснаги і у завзятих молодих руках сіянці швидко шикувалися у рівненькі рядочки. Вже за декілька годин у Райгородоцькому лісі додалося 0,8 га нових насаджень сосни звичайної. Кожен учасник акції вніс особистий внесок у таку благородну і потрібну справу створення лісу.

image004_1Сподіваємося, що молоді дерева приймуться і стануть символом відродження нашої держави.

Прекрасною стане наша Земля, якщо кожна людина зробить те саме — посадить одне дерево, а ще краще — два або три!

Артемчук В.А.,
педагог-організатор
Райгородоцької школи