Додому НОВИНИ Влада і громада Малосілка надіється на розуміння

Малосілка надіється на розуміння

1382
ПОДІЛИТИСЬ

Мешканці села Малосілка звернулись до управління Держгеокадастру у Житомирській області та місцеві органи влади з листом-криком, в якому йдеться про наступне: при поділлі земель колективної власності на земельні частки (паї) КСП “Нива” Малосілківської сільської ради. Бердичівського району в 1996 році, було виведено із розпаювання 134 га землі і переведено в резерв. Уже в той час частина цих земель була передана жителям села в користування для городництва. Майже 25 років жителі села користуються цими земельними наділами, площі яких занесені в земельно-шнурову книгу та щорічно сплачується земельний податок за користування цими земельними ділянками.

Нині ці земельні наділи, громадські пасовища та землі резерву планується державою передати учасникам АТО. Все б нічого, але ці учасники АТО проживають… будь-де, але не в Малосілці чи сусідніх селах.

Жителі села розуміють ситуацію, яка склалась із учасниками АТО, яким пообіцяли по два гектари землі для особистого селянського господарства. Але сільський житель, учасник АТО і може, і буде працювати на виділеній йому земельній ділянці. А учасник АТО з Бердичева, Житомира, Одеси, чи Миколаєва, кому вирішила передати ці землі держава, як тільки буде можливість продати – продасть.

Жителі села просять не позбавляти їх ділянок для городництва, якими вони користуються чверть століття. Вони надіються, що їх буде почуто, щоб не підіймати соціальну напругу в селі і не штовхати селян до більш радикальних дій (перекриття автодоріг, залізниць).

Від редакції: очікуємо відповіді від Держгеокадастру та надіємося на розумне рішення цієї проблеми з боку держави.