Додому НОВИНИ Влада і громада МИ БУДУЄМО, І ГОЛОВНЕ – ДОБУДОВУЄМО!

МИ БУДУЄМО, І ГОЛОВНЕ – ДОБУДОВУЄМО!

291
ПОДІЛИТИСЬ

ЯКІСНУ ІНФРАСТРУКТУРУ В КОЖНУ ГРОМАДУ

В рамках проєкту «Велике будівництво» на Житомирщині розбудовується якісно нова інфраструктура. Група народних депутатів від партії «Слуга Народу» ознайомилася з ходом виконання програми президента Володимира Зеленського на території Бердичівського району.

Арсеній Пушкаренко проінспектував об’єкти «Великого будівництва» на Житомирщині.

Народні депутат України Арсеній Пушкаренко та Богдан Кицак (обидва фракція «Слуга Народу») разом з представниками місцевої влади проінспектували низку об’єктів, на яких тривають будівельні роботи в рамках програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Зокрема, ознайомилися з ходом робіт з ремонту та реконструкції дорожньої розв’язки трасі М21, гімназії та амбулаторії у селі Гришківці, приймального відділення Бердичівської міської лікарні, школи та дитсадка у селі Хажин, амбулаторії в селі Семенівка, а також плавального басейну у місті Бердичеві.

Як зазначив голова Житомирської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко, пріоритет, який чітко задекларував президент України Володимир Зеленський – це розвиток інфраструктури. Тому що саме інфраструктура – це маркер того, як держава піклується сьогодні про громаду.

Кожний громадянин відчує, що держава про нього попіклувалася, прийшла до нього в громаду і надала йому якісну послугу, надала йому якісну інфраструктуру. Це те, чого не будо всі ці роки. І того, чого потребували громадяни, – підкреслив А.Пушкаренко.

Дорога – маркер економічного розвитку

Першим об’єктом, який відвідали представники ПП «Слуга Народу» стала дорожньо-транспортна розв’язка в передмісті Бердичева.

Траса М21 має велике економічне значення для країни.

Траса М21 має важливе економічне значення для країни. Саме тому депутати тримають на постійному парламентському контролі хід будівництва. Наразі, тут активно ведуться будівельні роботи.

– Це дорога міжнародного значення. Тут планують зробити транспортну розв’язку для того, щоб розвантажити транспортні потоки, які існують, і зробити пересування транспортними засобами тут більш безпечним та комфортним, – сказав народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Богдан Кицак.

Питання реконструкції та ремонту доріг знаходиться на особливому депутатському контролі. Народний депутат України Арсеній Пушкаренко наголосив, що цьогоріч команда «Слуги Народу» буде особливо ретельно перевіряти, як ремонтують дороги у Житомирській області

Питання будівництва доріг знаходиться на особливому депутатському контролі.

– В Укравтодор були амбітні плани на 2020 рік за програмою «Велике Будівництво» Володимира Зеленського. Були амбіції побудувати 4 000 км державних доріг та 2 000 км місцевих доріг. Ці завдання президента Володимира Зеленського Олександр Кобраков, голова Укравтодору успішно виконав. Було побудовано 4 000 км державних доріг високої якості. На жаль, що стосується 2 000 км місцевого значення, у тому числі й в Житомирській області, у нас з колегами сьогодні є питання. В цьому році, в рамках парламентського контролю й з депутатами обласної ради, де є наша фракція, ми будемо більш жорстко контролювати, – підкреслює Арсеній Пушкаренко.

Нагадаємо, що саме розвиток дорожньої інфраструктури є одним з маркерів загального економічного розвитку. Наприклад, за статистикою, 1 гривня вкладена у ремонти доріг приносить 1 грн. 65 коп. в економіку.

Басейн та рекреаційна зона – нові туристичні магніти Бердичева

До списку спортивних об’єктів Бердичева, які потребують реконструкцію, потрапив міський плавальний басейн. Ремонт закладу розпочався ще у 2019 році, проте коштів для завершення робіт не вистачило

Буде реконструйовано міський плавальний басейн у Бердичеві.

Наразі вже виконано ряд робіт, зокрема оновлено та утеплено фасад, замінено дах і вікна. Та чимало змін ще попереду – роботи тривають.

– Нині ведуться активні ремонтні роботи всередині. Заклад налічує 2 басейни: дитячий та дорослий. Прогнозується, що вже до кінця цього року басейн буде повністю відремонтований та відкритий для відвідувачів, – розповів Бердичівський міський голова Сергій Орлюк.

Як підкреслив народний депутат від партії «Слуга Народу» Богдан Кицак, спортивна інфраструктура в Бердичеві потребує таких об’єктів, і коли завершаться роботи, охочих відвідати басейн буде чимало. Він буде відкритий як для професійних спортсменів, так і звичайних відпочивальників.

Також завдяки ініціативі політичної партії «Слуга Народу» у Бердичеві з’явиться сучасне місце для відпочинку. В перспективі, ця рекреаційна зона стане новим туристичним магнітом. Міський пляж планують перетворити в сучасну привабливу набережну «Молодість». План розбудови території включає в себе 3 частини та декілька зонувань.

– Зон відпочинку у нашому місті фактично немає, а тут таке улюблене місце для відпочинку. Зробити його дійсно зразковим – це стало нашим завданням. Плануються дитячі майданчики, спортивна зона, зона біля узбережжя, яка відведена під відпочинок, а також будуть місця для торгівлі, – розповіла куратор проєкту, помічниця народного депутата України Олександра Качур.

Окрім цього, проєкт включає ремонт пішохідного мосту, й облаштування зони відпочинку на протилежному боці річки, де хочуть створити екологічну територію. Цього року планують почати зі спортивної зони, яка включатиме скейтпарк.

Школа, в якій хочеться навчатися

Гришковецька гімназія в Бердичівському районі закохує в себе з першого погляду. Сучасний, яскравий та доступний – саме такий освітній простір після капітального ремонту отримали учні. Зокрема змін зазнали: шкільні кабінети, коридори, спортивна та актова зали. Освітній заклад отримав нове обладнання та меблі Тепер учні снідають у світлій та просторій їдальні, а їжу їм готують на новій кухні. Також заклад став доступнішим для дітей з інвалідністю. Крім того, була проведена термомодернізація приміщення. Загалом тут навчаються 470 дітей.

– Просторі зали та зручна інфраструктура роблять гімназію чудовим майданчиком для проведення різноманітних заходів. Цьогоріч тут відбудуться всеукраїнські шахові змагання, – поділилася планами голова фракції ПП «Слуга народу» в Житомирській обласній раді Людмила Кицак.

Як розповіла голова Гришковецької ОТГ Ірена Лісова, реконструкція гімназії розпочалась ще в роки правління минулої влади. Але через брак фінансування, заклад мав ризик залишитись недобудованим. Проте завдяки активній позиці місцевої громади та великим зусиллям народних депутатів від «Слуги Народу» будівництво було успішно завершене і об’єкт був введений в експлуатацію.

Гришковецька гімназія – школа, в якій хочеться навчатися.

Загальна вартість об’єкта склала 32 млн. грн. Роботи фінансувалися як з Державного так і з місцевого бюджетів.

Як бачимо, завдяки програмі президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» школи у селах стають прогресивнішими та не поступаються матеріальною базою міським освітнім закладам. Гришковецька гімназія є одним з прикладів успішної взаємодії між керівництвом держави та очільниками громади.

– За минулий рік програма президента «Велике будівництво» виконана. Я б сказав, навіть, перевиконана, понад 100 шкіл. Цього року заплановано 95 шкіл, але я переконаний, що спільними зусиллями, в синергії нам вдасться, як минулого року, перевиконати план і здати більше як 100 шкіл, – зазначив народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Ще одним прикладом вдалої реалізації програми «Велике будівництво» стала школа селища Хажин. Окрім навчального закладу тут знаходиться також садочок, в якому виховується 40 діточок.

В рамках програми реконструкції в учбовому закладі була проведена термомодернізація. За словами голови Семенівської громади Наталії Семенюк, фасад школи став привабливим, а головне, тепер вона мають більше тепла, завдяки чому заощаджує.

Народний депутат України Богдан Кицак зазначив, що команда «Слуга Народу» буде шукати можливості аби зробити ремонт й в приміщенні школи.

– Провели коригування проєкту і ми сподіваємося, що у 2022 році вдасться забезпечити фінансування для того, щоб внутрішнє оснащення школи відповідало всім вимогам, – сказав народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Богдан Кицак.

Нові лікарні – якісна медицина, доступна для кожного

В умовах епідемії COVID-19 розвиток медичної інфраструктури стає критично необхідним. Саме тому реконструкція існуючих та будівництво нових медичних закладів – один з пріоритетів програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Бердичівська лікарня матиме й нове сучасне обладнання.

Так, в рамках національної програми «Велике будівництво» здійснюється реконструкція приймального відділення Бердичівської міської лікарні. Наразі будівельні роботи на завершальному етап. Крім сучасних медичних кабінетів, лікарня матиме новітнє обладнання. Наприклад, комп’ютерний томограф та сучасний рентген-апарат.

– Нове, сучасне приймальне відділення за всіма стандартами. Ми не просто робимо ремонти, сьогодні вже є нове обладнання. Фактично, стадія готовності 90%. Максимум кілька місяців на відкриття цього нового приймального відділення. Я вважаю, що саме такою має бути інфраструктура, – підкреслює очільник обласної партійної організації «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Крім приймального відділення у Бердичівському районі з’явилися нові сучасні амбулаторії сімейної медицини – у смт. Гришківці та селі Семенівка. Заклади оснащені меблями, необхідним медичним обладнанням, а в приміщеннях облаштована кімната для проживання лікаря. В кожну таку нову медичну амбулаторію держава передає новий позашляховик «Рено Дастер» для забезпечення медичним обслуговуванням найвіддаленіших куточків громади.

В рамках «Великого будівництва» здійснюється реконструкція приймального відділення Бердичівської лікарні.

– Ідея цих амбулаторій – якісні медичні послуги на місцях. І сьогодні ми бачимо, що створені сучасні умови для медичних працівників й для тих громадян, які сюди звертаються, – говорить народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Всього в Житомирській області вже введено в експлуатацію та діють 10 медичних амбулаторій нового типу. Цього року в області планують побудувати ще 14 сучасних амбулаторій.

В умовах пандемії дуже важливо розвивати медичну інфраструктуру.

У підсумку парламентської  інспекції Арсеній Пушкаренко підкреслив, що ідея «Великого будівництва» в тому, щоб у кожній громаді створити комфортну інфраструктуру у всіх сферах – освітній, медичній, спортивній. Але важливе місце у цьому процесі займає ініціатива місцевої влади. Чим активніша громада, тим краща в ній інфраструктура – такою є формула успіху після завершення реформи децентралізації. Адже об’єднуючи зусилля голів ОТГ, народних депутатів та центральної влади, можна у стислі терміни реалізувати ті проєкти, що раніше не вдавалося зрушити з місця роками.

– Від президента до голови громади в синергії спрямовуємо наші зусилля на розбудову сучасної, якісної інфраструктури в кожній громаді, – акцентував народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.