Додому НОВИНИ Влада і громада Ми пішли від ЖЕКу – і не жалкуємо про це!

Ми пішли від ЖЕКу – і не жалкуємо про це!

658
ПОДІЛИТИСЬ

Я хочу розповісти вам про наш 9-ти поверховий 64-х квартирний житловий будинок, розташований по вул. Житомирській №20 (раніше – це вулиця Леніна).

В грудні 2005 року наші мешканці вирішили створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку “Шанс”. І це був наш останній шанс врятувати будинок від занедбаного антисанітарного стану, в якому він знаходився 10 років тому назад. Спонукало нас до таких дій – безгосподарність житлово-експлуатаційного підприємства ДВЖРЕП №1, яке на той час обслуговувало будинок. Протягом 16-ти років ми щомісяця платили в ЖЕК №1 свої кошти (квартплату), а взамін не отримували нічого – ні обслуговування, ні ремонту, ні санітарного порядку, нічого у нас не було.

Зібрали загальні збори і прийняли рішення створити об’єднання, щоб самим господарювати у будинку. Одразу, після прийнятого виконавчим комітетом рішення про створення об’єднання, відійшли від ЖЕКу, прийняли будинок на баланс ОСББ і розпочали самостійне життя.

На зборах обрали правління та голову. Нашим першим головою була Гринжалець Світлана Іванівна, яка два роки очолювала правління ОСББ. Починала Світлана Іванівна свою роботу разом з Калінською Ольгою Василівною, яка до цього часу – член нашого правління.

Для отримання різних послуг заключили господарські договори з підприємствами: РЕМ, МКАРС, ПП “Житомирліфт”, ТОВ “Полісся Екосфера”. Вже 10 років ми з ними успішно співпрацюємо. Добросовісні і старанні працівників цих підприємств завжди вчасно і якісно надають нам свої послуги.

Мешканці будинку вдячні за роботу водію сміттєвоза ТОВ “Полісся Екосфера” Глюді Андрію Володимировичу. А директор цього товариства Борісов Андрій Олександрович з розумінням ставиться до наших проблем і допомагає.

Якісно виконують обслуговування будинкових труб (води, каналізації, опалення), ліквідовують затори та аварійні ситуації працівники міської рятувальної служби МКАРС.
А те, що наші ліфти завжди у робочому стані і добре функціонують, ми завдячуємо спеціалістам ПСП “Вертикаль” ДП “Житомирліфт” та їх директору Петренку Валентину Володимировичу.

Найпершими заходами з відродження та відновлення будинкового господарства були:
– прибирання підвалу, горища, сміттєзбірних камер від сміття;
– наведення порядку у дворі;
– ремонт суцільної покрівлі, яку накрили євроруберойдом;
– встановлення металевих дверей на даху та виходах на покрівлю;
– ремонт і заміна кранів та вентилів на трубах опалення на горищі;
– заміна засувки на мережі холодного водопостачання у підвалі;
– налагодження електроосвітлення у під’їздах, встановлення датчиків руху на площадках, що економить наші кошти в оплаті за електрику.

Міська влада нам теж допомогла. У 2010 році у під’їзді № 2 замінений старий ліфт на новий сучасний вартістю 243 тис.грн., а у 2011 році за кошти бюджету міста виконаний ремонт асфальтового покриття тротуарів.

Сьогодні з гордістю можна сказати, що за 10 років утримання будинку без ЖЕКу ми за кошти “квартплати” капітально відремонтували все будинкове господарство. Щороку плануємо і виконуємо якісь роботи. Тариф з квартплати, тобто внесок на утримання будинку та прибудинкової території, становить 1,09 грн. за 1 кв.м загальної площі квартири в місяць. Додаткових коштів з людей – не збираємо. Свої внески нам сплачують і власники нежитлових приміщень (магазинів), які розташовані на першому поверсі будинку.

За спільні кошти ОСББ ми виконали:
– капітальний ремонт покрівлі, в тому числі над машинними відділеннями ліфтів;
– ремонт парапетних плит на покрівлі;
– влаштування козирків з металопрофілю над входами у під’їзди, підвал;
– ремонт східців, накрили площадки перед входами плиткою;
– заміну мереж внутрішнього водостоку (лівньовки);
– впорядкування електрощитової, виконали контрзаземлення будинку;
– ремонт та заміну каналізаційних мереж у підвалі;
– ремонт цоколю (повністю перештукатурили);
– ремонт вхідних дверей у підвали, оббили їх оцинкованим залізом;
– капремонт у під’їздах та сміттєзбірних камерах;
– експертне обстеження та електровиміри ліфтів.

Цей перелік робіт можна продовжувати, зроблено вже багато. Скрізь навели порядок і лад, самі собі створили комфортні умови, щоб приємно було жити у доглянутому домі. І в цьому, насамперед, велика заслуга самих мешканців – згуртувались, об’єднались і разом покращили своє життя.

Наші найактивніші мешканці, які своєю працею внесли вагомий внесок у ремонт і впорядкування будинку: Калінчук Анатолій Леонідович, Савчук Володимир Іванович, Грановський Володимир Казимирович, Шумило Борис Петрович, Перковський Віктор Вацлавович, Косівський Віталій Петрович, Верцинський Анатолій Васильович, Котик Павло Валерійович, Тиха Тетяна Францівна.

Мешканці задоволені роботою прибиральниці під’їздів Простокішиної Надії Казимирівні. Я, як голова об’єднання, дякую за працю бухгалтеру Грановській Олені Олександрівні та двірнику Волинець Віктору Макаровичу.

Користуючись нагодою, хочу відзначити і активних членів правління: Шумила Бориса Петровича, Савчука Володимира Івановича, Куліковську Ірину Василівну, Коренчук Наталію Василівну, Совєтова Олексія Івановича, Матвійчука Миколу Івановича.

Вітаю всіх співвласників будинку по вул. Житомирській № 20 з ювілеєм – 10 років успішного функціонування ОСББ  “Шанс”. Зичу нашим мешканцям і об’єднанню усіляких благ, розуміння та процвітання.

Поблизу нас розташовані інші багатоповерхівки, в більшості з них вже теж створені ОСББ: “Центр-23”, “Вимпел-3”, “Соняшник”, “Еліта-Бердиш”. Але є і такі будинки, які до цього часу обслуговуються ЖЕКом. Ми дивуємось цим жителям – невже Ви не бачите різниці в утриманні та обслуговуванні будинку, невже Вам подобається такий стан справ у Вашому Домі? А може ви просто не знаєте з чого розпочати і як змінити своє життя? Звертайтеся – і ми поділимось з Вами своїм досвідом роботи.

Кириченко Алла Василівна,
голова правління ОСББ “Шанс”.