Додому Колонка редактора Монолог фермера, або “Не ріжте курку, яка несе золоті яйця”.

Монолог фермера, або “Не ріжте курку, яка несе золоті яйця”.

589
ПОДІЛИТИСЬ

Дуже хотілось би, щоб Новий рік і новий бюджет для України для всіх і, зокрема, для нас фермерів стали доброю надією.
Нині вже всі, кому не лінь, розповідають, що сільське господарство при всіх проблемах є локомотивом економіки, щорічно дає державі прибуток і є “куркою, яка несе золоті яйця”. Наша родюча українська земля може давати ще більше, якщо діятимуть справедливі закони – однакові для місцевого фермера з його невеликою кількістю землі і крупних латифундистів з їх десятками і сотнями тисяч гектарів.
Якщо ж порівняти їх вкладення в соціальну сферу, то саме невеликі фермерські господарства визволяють села із снігового полону взимку, допомагають школам і дитячим садкам, дбають про одиноких і престарілих, не забувають про учасників АТО та їх сім’ї, і вирішують багато інших питань.
Тому ми просимо лише одне: якщо платити податки, то щоб платили всі однаково в залежності від доходу – як малі землевласники, так і великі.
В минулому році в порядку обміну досвідом в Андріяшівку завітали фермери з Ірландії. І перше, що вони зробили – взяли лопати і пішли копати землю на городах і полях. Вони шукали каміння, яким так багаті землі Ірландії, Прибалтики та інших європейських країн.
Не знайшовши камінців в Андріяшівці, наші гості були дуже здивовані і разом з тим розгублені: “Чому ж ви маючи таку прекрасну родючу землю завозите сільгосппродукцію з інших країн? Чому маючи таку землю, яка може зробити вас і вашу країну надзвичайно багатими, покидаєте її і їдете на заробітки до нас?”.
Коментарі тут зайві… Тому давайте не будемо різати курку, яка несе золоті яйця, а допоможемо їй.

Надали допомогу пораненим
На двох позачергових сесіях міської ради депутати надали матеріальну допомогу пораненим в ході бойових дій на Сході нашим землякам та задовольнили заяву керуючого справами міськвиконкому Надії Мохно про звільнення з посади, в зв’язку з виходом на пенсію.

Звернення до Верховної Ради та Кабміну
На черговій сесії райради внесено зміни до бюджету та розглянуто більш як 20 різних питань.
Депутати також направили звернення до Верховної Ради та Кабміну щодо встановлення статусу учасника бойових дій та надання пільг для учасників АТО і прискорення прийняття законодавчих актів з даних питань.

Володимир Кравченко.