Додому НОВИНИ Влада і громада “Моє село – моя родина”.

“Моє село – моя родина”.

897
ПОДІЛИТИСЬ

Саме під таким девізом село Великі Низгірці відсвяткувало свою 453-ю річницю.
Свято розпочалося з самого ранку на стадіоні школи, де брали участь у спортивних змаганнях з футболу команди сіл Половецьке, Скаківка, Великі Низгірці. Там працювали виїзні магазини, всіх бажаючих пригощали бутербродами та чаєм.

Потім святкування продовжилось в центрі села, де було людно та гамірно. Найцікавіше було малечі. Діти веселилися на батутах, каталися на автодромі, стріляли в тирі.

На урочистій частині з привітальним словом та побажаннями здоров’я, щастя, достатку, злагоди та миру виступив сільський голова Білик Анатолій Антонович. А також вручив грошову допомогу воїнам АТО. На свято завітав голова районної ради Мулярчук Костянтин Володимирович.

Хвилиною мовчання вшанували земляків, які не повернулися з воєнних доріг Другої Світової війни, односельчан, які загинули при виконанні службових обов’язків, Героїв Небесної Сотні, бійців які загинули на Сході нашої держави. Привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів Афганської війни, земляків, які брали участь у ліквідації ЧАЕС.

P_20150829_114351_1Традиційно привітали та вручили подарунки найстарішим жителям села. Вітання та подарунки отримали подружні пари, які протягом року стали на рушничок щастя та ювілярів, які відсвяткували своє золоте та срібне весілля. Наймолодшим жителям села також вручили маленькі подаруночки та подарували танець у виконанні Римарчук С.М., Вільчинської Г.В. та Олівінської Я.А . Ніжним співом української пісні зачарували жителів ансамбль “Яворина”. У виконанні Мерзлікіної В.В. та Слісарчук І.З. звучали пісні про село та родину. Підняти настрій гостям допомогли юні артисти Білик А.В., Черський Н.А. Ковтонюк А.О., які виконували гумористичну сценку. Наймолодшими учасниками свята були трьохрічна Данилюк К.О. та шестирічна Іжицька В.П., які розповідали вірші про Україну. Ведуча Голяка Н.Г. читала вірш нашого земляка Д. Гончара “Бережіть своїх матерів”, а учениця шостого класу Мерзлікіна А.Ю. прочитала вірш “Дякую тобі солдате!”.

У номінації “Кращий двір” подарунком була нагороджена родина Черних О.І. та Черних В.Г.

Свято пройшло на славу, всі були задоволені концертною програмою та смачною юшкою з бутербродами, якими пригощали всіх бажаючих.

Бібліотекар с. В.Низгірці Голяка О.Л.