Додому НОВИНИ Влада і громада Міліція застерігає: не вірте у шахрайську “грошову реформу”

Міліція застерігає: не вірте у шахрайську “грошову реформу”

505
ПОДІЛИТИСЬ

У Бердичеві 76-річна пенсіонерка повірила ошуканцеві та дозволила тому “обміняти” свої заощадження в іноземній валюті. Через власну необачність жінка втратила близько 45 тисяч гривень. Нині у рамках кримінального провадження правоохоронці розшукують зловмисника та застерігають громадян від надмірної довірливості.

До Бердичівського міськвідділу міліції звернулась місцева жителька із заявою про крадіжку. Пенсіонерка розповіла, що в обідню пору до неї додому прийшов чоловік, який запропонував обміняли заощадження за вигідним курсом. Мовляв, вони скоро знеціняться через нову грошову реформу, а він саме потребує валюти.

Старенька повірила незнайомцеві та віддала тому до рук 1900 доларів США власних заощаджень. Після “обміну” незнайомець пішов геть. Тільки за кілька годин, вирішивши ще раз перерахувати купюри, залишені чоловіком, господиня виявила, що ні доларів, ні гривень у неї більше немає. Пенсіонерка звернулась до міліції.

– Правоохоронці вилучили з місця події низку речових доказів, опитали можливих очевидців та проводять подальші заходи щодо встановлення та затримання зловмисника, – повідомив начальник Бердичівського МВ УМВС Роман Зайцев.

Разом з тим, міліціонери застерігають громадян від надмірної довірливості та необдуманих вчинків. Аби не стати учасником неприємної кримінальної історії, варто пам’ятати прості правила перестороги та користуватися ними:
– не довіряйте незнайомцям, які завітали до вашого дому, назвавшись соціальними чи банківськими працівниками, представниками комунальних служб, торгівельних чи медичних фірм тощо. Не залишайте їх наодинці в помешканні та не демонструйте місце, де зберігаються ваші документи, банківські картки та гроші;
– не запрошуйте до власних будинків незнайомців, які пропонують провести «магічні ритуали», привернути удачу, багатство тощо. У такому випадку ви ризикуєте не тільки добровільно віддати власні заощадження, а ще й бути обікраденими пронирливими “гостями”;
– запам’ятайте самі і поясніть своїм літнім батькам, які проживають окремо від вас: нині держава не проводить жодних грошових реформ і ніякі грошові операції на дому не здійснюються;
– забезпечте літнім родичам постійний зв’язок з вами, аби у разі виникнення незрозумілої ситуації вони мали змогу зателефонувати за порадою;
– розкажіть про згадані заходи перестороги своїм дітям, батькам, рідним та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Будьте розважливими та обережними!

Бердичівський МВ УМВС
України в Житомирській області