Додому НОВИНИ Навчальний профспілковий семінар «Працюємо спільно задля ПЕРЕМОГИ» у Бердичівському міському ліцеї №15

Навчальний профспілковий семінар «Працюємо спільно задля ПЕРЕМОГИ» у Бердичівському міському ліцеї №15

122
ПОДІЛИТИСЬ

28 березня Бердичівський міський ліцей №15 гостинно відчинив двері поважним гостям – міському голові Сергію Орлюку, депутатці обласної ради Людмилі Кицак, секретарю міськради Богдану Коляді, заступнику голови Житомирської обласної організації профспілки освітян Миколі Краську, начальнику управління освіти і науки Валентині Адаменко, голові комітету профспілки працівників освіти і науки Анжелі Цвєтковій, керівнику БО «Відкрите серце» Петру Залізному, які завітали на навчальний семінар голів первинних профспілкових організацій освітніх закладів міста Бердичева «Працюємо спільно задля Перемоги».

Берегиня Бердичівського ліцею № 15 Ванда Івасюк пишається згуртованістю колективу і тією підтримкою, яку постійно надають батьки учнів, управління освіти міста, міська профспілка працівників освіти і науки. Працівники освітнього закладу – справжнє сузір’я талантів. Вони співпрацюють з волонтерами, створюють креативний освітній простір для творчого розвитку здібностей учнів, постійно розвиваються, перевтілюються у талановитих акторів, розкриваючи свій потенціал на сцені.
Нещодавно театральний колектив ліцею «Натхнення» (режисер – заступник директора з навчально-виховної роботи Ніна Миронець) із інсценізацією «Ріпка» за мотивами переспіву казки Івана Франка та виставою «За двома зайцями», п’єсою відомого українського драматурга Михайла Старицького, відвідав місто Ченстохова, щоб висловити подяку Польщі та друзям-полякам, колегам за те, що масово прийняли у своїх домівках українців, які рятуються від війни, яку росія веде проти України. Справжній фурор викликали виступи працівників та педагогів закладу освіти.

Ні березнева заметіль, ні вимкнення електроенергії в БМЛ № 15 – ніщо не стало на заваді проведенню семінару. Довершеність, непідробна щирість і схвильованість інтонацій поезії «Любіть Україну» Володимира Сосюри зазвучала з юних вуст так по-сучасному, на часі. Талановиті педагоги, активні члени первинної профспілкової організації ліцею Алла Маньківська, Володимир Вечканов, Лариса Терещук, Валентина Швець та інші зачарували майстерним співом, а голова батьківського комітету пан Руслан Крижанівський разом із синами – учнями ліцею Дмитром та Артемом, вразили чудовою грою на саксофоні, виконуючи патріотичні пісні про неньку-Україну.

Групі освітян-профспілчан гімназії №№1, 2, ліцеїв №№3, 4, ДНЗ «Дошколярик» депутатка Людмила Кицак вручила грамоти від обласної ради. Голова БО «Відкрите серце» Петро Залізний зі своєю командою вручив педагогам медалі «За відданість справі», «За відродження України», «За любов до Професії», «Гордість колективу».
Заступник голови ОК Профспілки працівників освіти і науки Микола Красько за сумлінну працю, професіоналізм, свідому громадянську позицію, формування національної свідомості та патріотизму у молодого покоління вручив Подяки артистам театрального колективу «Натхнення», а Подяки за сприяння в організації на навчальний семінар до колег освітян-профспілчан міста Ченстохова республіка Польща – керівникам влади та управління освіти.

При підведенні підсумків виконання колективного договору значна кількість педагогів отримали пільгові квитки на виставу Житомирського драматичного академічного театру ім. Івана Франка «Божі тварі». Фінальним акордом зустрічі у ліцеї стала пісня учнів 10-А класу на англійській мові, підготовлена Тетяною Семеновою.

Після концертної програми гостям запропонували відвідати навчально-розважальні локації. Перша – напрочуд цікаве і веселе заняття: ходити на імпровізованих лижах. Друга – навчання керувати сучасним електросамокатом. Третя – розбір і складання автомата та спортивні ігри.

Зустріч освітян завершилась обміном вражень та думок, частуванням гарячим узваром та смачною картоплею з сардельками із фірмового магазину міста Брусилів, рибна юшка з димком, а найголовніше – теплим спілкуванням у дружньому колі.

Атмосфера семінарів, організованих Управлінням освіти і науки та міськкомом профспілки працівників освіти і науки, захоплює щирістю, теплотою і душевністю.
Війна змінила життя кожного з нас, змусила переглянути пріоритети та змістила акценти. Вона стерла слово «байдужість» із нашого сьогодення, адже немає жодного, хто б залишився осторонь чи не відчував би болю за долю рідної держави. Сьогодні, після року повномасштабної війни, впевнено можна сказати, що ми вистояли і утвердилися в думці, що немає малої допомоги. Кожен вчинок, кожна ініціатива наближає нашу спільну перемогу, адже в єдності – наша сила.

Адміністрація, первинна профспілкова організація ліцею №3