Додому ІНФОРМАЦІЯ Надходження з ЄСВ та ПДФО свідчать про ефективність заходів з детінізації заробітних...

Надходження з ЄСВ та ПДФО свідчать про ефективність заходів з детінізації заробітних плат

436
ПОДІЛИТИСЬ

Бердичівська ОДПІ повідомляє, що до бюджету у 1 кварталі надійшло 56 млн.грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 3,7 млн.грн. перевищує планові показники Міністерства фінансів України.

При зменшенні ставки майже вдвічі – з середньої 41% до 22%, фактичні надходження внеску зменшились лише на 17% порівняно з відповідним періодом 2015 року.

Непропорційне зменшення надходжень з ЄСВ відносно ставки свідчить про процеси детінізації оплати праці, що спостерігаються ще з січня поточного року.

До того ж, при збільшенні ставки податку на доходи фізичних осіб на 3% надходження цього податку в цілому склали 45,7 млн.грн., що на 61% більше ніж у 1 кварталі минулого року.

Значне зменшення ставки ЄСВ сприяло тому, що компанії вже почали перші кроки зі збільшення заробітної плати та виводу її з тіні. Також системна робота щодо боротьби з конвертаційними центрами дає позитивний ефект: компанії, які раніше незаконно переводили кошти у готівку, зараз просто технічно не можуть це робити і вимушені легально виплачувати заробітну плату та сплачувати податки.

Бердичівська ОДПІ