Додому НОВИНИ Влада і громада Народний депутат України Богдан Кицак: Закон «Про індустріальні парки» – крок вперед...

Народний депутат України Богдан Кицак: Закон «Про індустріальні парки» – крок вперед на шляху розвитку та зміцнення держави

104
ПОДІЛИТИСЬ

Шоста сесія Верховної Ради України дев’ятого скликання розпочала роботу 7 вересня. З новими силами, ідеями, чітко окресленими напрямки майбутньої діяльності приступив до роботи народний депутат України Богдан Кицак. Міжсесійна перерва дала можливість більше часу провести на окрузі, поспілкуватися з пересічними громадянами, представниками підприємств, влади, бізнесу тощо.

Законотворча діяльність Богдана Кицака спрямована на розвиток громад та територій. В цьому напрямку депутат працює впродовж двох років. Забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності територій, активізація інвестиційної діяльності та створення нових робочих місць, розвиток сучасної виробничої та ринкової інфраструктури – важливі напрямки, за якими стоїть непроста та клопітка робота.

На початку пленарного тижня депутати розглянули у другому читанні та прийняли Проект Закону України «Про індустріальні парки» за авторства народного депутата України Богдана Кицака. Закон спрямований на залучення інвестицій в промисловий сектор економіки шляхом запровадження стимулів.

Закон, що діяв перед тим, пропонував учасникам індустріальних парків доволі скромний перелік стимулів. Зокрема, цільове фінансування на безповоротній основі і безвідсоткові кредити для облаштування індустріальних парків та звільнення від пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

– Стимулів, які існували в Україні для учасників індустріальних парків, явно недостатньо для того, щоб парки змогли стати каталізатором розвитку економіки та допомогли Україні виграти конкурентну боротьбу за інвестиції, – переконаний Богдан Кицак.

Внесені правки дозволили ініціаторам створення парків та їх учасникам отримати компенсацію 50% витрат на підключення та приєднання до електромереж. Учасники індустріальних парків матимуть компенсацію відсотків за кредитами. Її розмір залежатиме від частки експорту продукції власного виробництва у загальному доході компанії. Що більша частка експорту, то більший відсоток компенсації. Максимальна компенсація – 70%. Запроваджується й часткова компенсація інвестицій у створення виробництва, які були здійснені протягом перших трьох років діяльності в межах ІП.

– Закон дозволить запровадити стимули, що відповідають сучасним світовим тенденціям та підвищить конкурентоспроможність вітчизняних індустріальних парків. Індустріальні парки мають стати рушієм розвитку економіки, – наголосив Богдан Кицак.

Підтримка законопроекту депутатським корпусом – важливий крок вперед на шляху розвитку та зміцнення держави. Це стратегічне рішення, яке принесе користь українській економіці.

Пресслужба народного депутата України Богдана КИЦАКА