Додому НОВИНИ Влада і громада Народний депутат України Олександр Ревега взяв участь у відзначенні 74-ої річниці визволення...

Народний депутат України Олександр Ревега взяв участь у відзначенні 74-ої річниці визволення міста

588
ПОДІЛИТИСЬ

В січні 1944 року наше славетне місто Бердичів було визволене з-під нацистської окупації. З того часу 5 січня – день звільнення, вважається святом сміливості, мужності та відваги. З нагоди такої події у Бердичеві біля меморіалу “Слава Героям” громадськість міста вшанувала тих, хто в січні 1944 року звільнив місто від окупантів. У вітальному слові Олександр Ревега побажав головного – миру на нашій землі. Народний депутат закликав завжди пам’ятати про подвиг визволителів Бердичева, адже вони подарували нам мир. І наше завдання зберегти його, а нині, на Сході – повернути.

На жаль, нині серед тих, хто звільняв наше місто, живим залишився лише Почесний громадянин Бердичева Микола Калинський, який в минулому році відзначив свій 100-літній ювілей.

На мітингу виступили міський голова Василь Мазур, ветеран другої світової війни Петро Маматов, представники військових частин, що дислокуються в Бердичеві, голова ГО “Спілки учасників бойових дій в АТО” міста і району Павло Гайдаманчук, керівники громадських організацій.

До підніжжя меморіалу покладаються квіти…

Пам’ятати та берегти історію нашої малої батьківщини, переповідаючи її наступним поколінням – є обов’язком кожного бердичівлянина.

В 1944 році наші діди повернули Бердичів. Віримо, що і тепер воїни-захисники, які виросли на гідному прикладі мужності, знову повернуть мир в Україну.

Інна Солодка.