Додому НОВИНИ Влада і громада Начальник Бердичівського відділу поліції зустрівся з місцевими журналістами

Начальник Бердичівського відділу поліції зустрівся з місцевими журналістами

670
ПОДІЛИТИСЬ

4 серпня керівник Бердичівського відділу поліції Олег Мельничук провів брифінг для журналістів місцевих мас-медіа щодо забезпечення правопорядку у місті та районі.

Так, керівник повідомив, що з початку року до Єдиного реєстру досудових розслідувань поліцейські внесли відомості про 389 кримінальних правопорушень, 150 проваджень уже скеровано до суду. Загалом відсоток розкриття злочинів загальнокримінальної спрямованості становить 47,8. Водночас особливо тяжкі злочини (вбивства, розбої, грабежі) розкриті усі або 100%, крадіжки – 45%.

Під час нещодавніх заходів із оздоровлення ситуації в місті та районі, до яких залучались і нацгвардійці, поліцейські оформили 300 адміністративних протоколів та виявили 9 фактів незаконного зберігання наркотичних засобів та 4 випадки нелегального поводження зі зброєю та боєприпасами.

Також, відповідаючи на запитання про стихійну торгівлю біля центрального ринку, Олег Мельничук зазначив:

– Щодня 5 дільничних офіцерів поліції працюють поблизу прилеглої території ринку, роз’яснюючи громадянам порушення щодо торгівлі з рук у невстановлених місцях. Упродовж минулого тижня, як крайній захід впливу на ситуацію, було складено адміністративні матеріали (ст. 160 КУпАП) відносно 8 осіб.

Начальник Бердичівського відділу поліції розповів і про щоденні інструктажі з працівниками по проведенню, у першу чергу, роз’яснювальної роботи з жителями та перевізниками щодо необхідності дотримання карантинних заходів, а також виявлення фактів грубих порушень встановлених обмежень.

Також присутні, у рамках можливого, обговорили хід розслідування кількох резонансних кримінальних проваджень.

У ході розмови Олег Мельничук запропонував журналістам провести спільні рейди по патрулюванню міста та району:

– Така робота, думаю, дасть можливість краще зрозуміти і нашу специфіку, і допоможе переконати місцевих жителів у тому, що поліція на варті їх спокою та правопорядку.

Відділ комунікації поліції Житомирської області.