Додому НОВИНИ Влада і громада На Бердичівщині вшанували тих, хто самовідданою працею творить найдорожче – хліб!

На Бердичівщині вшанували тих, хто самовідданою працею творить найдорожче – хліб!

638
ПОДІЛИТИСЬ

У великій залі районної адміністрації та районної ради 16 листопада 2018 року відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства України. Це свято традиційно підсумовує копітку працю аграріїв, завершує хліборобський рік, сповнений хвилювань і турбот про врожаї.

Перед початком урочистих заходів присутні мали змогу оглянути виставку сільськогосподарської продукції, тематичних робіт вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості, роботи майстрів Бердичівського району, снопи – “дідухи”. Родзинкою виставки був обрядовий хліб-коровай. Запашні, рум’яні, їх для свята представила кожна селищна та сільські ради.

На святкування були запрошені ветерани праці, хлібороби, механізатори, тваринники, фермери, працівники сільського господарства, всі, хто своєю невтомною працею забезпечував розвиток сільського господарства раніше і продовжує це робити зараз.

На початку заходу ошатно вбранні в український національний одяг працівники культури внесли до зали короваї з урожаю 2018 року та урочисто вручили святий хліб керівникам району.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто відійшов у небуття, Героїв України, які своєю працею і діями прославляли рідний край.

З доповіддю про стан справ у аграрній галузі району, а також про актуальні питання сьогодення, перед присутніми виступив голова Бердичівської районної державної адміністрації Петро Яригін. Він зазначив про позитивну тенденцію у розвитку сільського господарства району, яка спостерігається сьогодні і назвав ключові державні і обласні програми підтримки аграріїв.

Голова районної державної адміністрації Петро Яригін, голова районної ради Софія Томашевська щирими словами вдячності привітали гостей заходу. Побажали сільським трудівникам Бердичівщини добробуту, радості, миру, достатку і великого людського щастя. Подякували за труд і доземно вклонилися ветеранам праці з побажанням міцного здоров’я і довголіття.

Далі очільники району провели церемонію нагородження, яка додала піднесеного настрою учасникам святкового зібрання. Так, за вагомі трудові досягнення, високі показники у сільськогосподарському виробництві та з нагоди Дня працівників сільського господарства було нагороджено спільними Грамотами, Подяками та матеріальним заохоченням найсумлінніших працівників галузі. Відзнаки трударі отримали і від Житомирської облдержадміністрації та Житомирської обласної ради. Подяками від голови облдержадміністрації Ігоря Гундича були відзначені аграрії, котрі надали допомогу жителям міста Ічня, які постраждали від вибухів.

Подяками та грошовою нагородою від імені народного депутата України Олександра Ревеги були відзначені трудівники села.

Упродовж заходу співочі та танцювальні колективи районного Центру культури і дозвілля, учасники художньої самодіяльності сільських клубів, військовий духовий оркестр 26-ї Бердичівської артилерійської бригади, народний аматорський хор “Сузір’я”, фольклорний колектив “Кралечки”, дитячий танцювальний колектив “Перлинки” дарували присутнім музичні вітання та радісний настрій. У залі панувала по-справжньому святкова й доброзичлива атмосфера.

Наостанок усіх присутніх пригостили запашним короваєм – символом завершення аграрного року, багатства, та родючості.

У цей день вшанували тих, хто взяв на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну, примножувати її славу і добробут.

Зі святом Вас, господарі матінки-землі!

Прес-служба райдержадміністрації.