Додому НОВИНИ На Бердичівщині поліцейські виявили у приватній садибі плантацію конопель

    На Бердичівщині поліцейські виявили у приватній садибі плантацію конопель

    491
    ПОДІЛИТИСЬ

    Працівники 3-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції спільно з бердичівськими оперативниками виявили на земельній ділянці жителя с. Романівки понад 1200 рослин конопель. Нині триває досудове розслідування.

    18 липня під час санкціонованого обшуку у домоволодінні 54-річного місцевого жителя правоохоронці виявили на присадибній ділянці цілу плантацію рослин коноплі. Деякі екземпляри сягали у висоту понад 2 м. Загалом правоохоронці нарахували 1208 нарковмісних рослин.

    У будинку чоловіка поліцейські виявили ще 1,5 кг висушених та частково подрібнених рослин конопель. Господар заготовлював в’язки зілля на горищі та в бані.

    На місці події працювала слідчо-оперативна група Бердичівського відділу поліції, працівники якої вилучили виявлене та направили на експертне дослідження.

    Нині триває розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

    Як повідомив начальник 3-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Олексій Душейко, у рамках досудового розслідування правоохоронці перевіряють, з якою метою чоловік посіяв і заготовляв нарковмісні рослини.

    Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області