Додому НОВИНИ На Бердичівщині провели Районний турнір ветеранів футболу пам’яті Сергія Горячого

На Бердичівщині провели Районний турнір ветеранів футболу пам’яті Сергія Горячого

185
ПОДІЛИТИСЬ

Свого часу Бердичівський район славився своїми футбольними перемогами, а розвитку цього виду спорту приділялася значна увага. Ціла плеяда видатних футболістів прославляли Бердичівщину на футбольних полях області та України. Згадати часи розквіту футболу вирішили ветерани – футбольні зірки Бердичівського району. У четвер, 26 серпня, у спортивному комплексі села Скраглівка відбувся Районний турнір ветеранів футболу пам’яті Сергія Горячого. У ньому змагалися команда ветеранів Бердичівського району «Сокіл» та команда з міста Бердичева «Ветеран».

З вітальним словом до учасників турніру звернувся заступник голови Бердичівської районної державної адміністрації Ярослав Можар. Від імені голови адміністрації Людмили Димидюк він привітав усіх з цією грандіозною спортивною подією. Побажав успіхів учасникам турніру та висловив впевненість що гра буде чесною та цікавою. В своєму виступі голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов зокрема відзначив, що ветеранам, які стояли у витоків розквіту футболу Бердичівщини, і нині є що показати. Він також подякував ініціативній групі колишніх спортсменів, які не лише виступили з ініціативою відновити стадіон та провести матч, але й самі дружно попрацювали, щоб ця подія відбулась. Нам, районній владі, довелось їм лише допомагати у цій справі.

Зі спогадами про ті давні події виступив Почесний громадянин Бердичівського району, а нині пенсіонер Юрій Михальчук. Теплі слова вітань прозвучали також з вуст народного депутата України Богдана Кицака, депутата Житомирської обласної ради Людмили Кицак, голови Бердичівської громади Сергій Орлюк. Від імені футболістів зі словом-відповіддю та молитвою в пам’ять про Сергія Євгеновича Горячого виступив Олександр Стороженко, який запропонував такий турнір проводити щорічно та назвати стадіон іменем С.Є. Горячого.

Свої музичні вітання дарував Почесний громадянин Бердичівського району, композитор і музикант Олесь Коляда.

Турнір закінчився перемогою команди «Ветеран» із рахунком 2:1. По закінченні матчу на всіх учасників чекали приємні подарунки та частування. Щира подяка всім спонсорам та меценатам, які долучилися до проведення турніру та допомогли влаштувати справжнє свято для любителів футболу.

Нагадаємо, що турнір приурочили пам’яті Сергія Євгеновича Горячого (2.09.1937-6.02.2004). Сергій Горячий – український громадський діяч, голова колгоспу імені Леніна Бердичівського району Житомирської області. За трудові заслуги був нагороджений орденом Леніна, двома ордени Трудового Червоного Прапора, орденом «Знак Пошани» та іншими відзнаками та медалями. Обирався депутатом Верховної Ради УРСР 11-го скликання. Особисто брав участь у розбудові сіл Бердичівського району, опікувався будівництвом та відкриттям стадіону «Колос» у селі «Скраглівка», розвитком фізичної культури, спорту та дозвілля.

Пресслужба районної державної адміністрації