Додому НОВИНИ Влада і громада На Бердичівщині проводиться операція “Нічне місто”.

На Бердичівщині проводиться операція “Нічне місто”.

693
ПОДІЛИТИСЬ

Останнім часом все більшої гостроти та актуальності на загальнодержавному рівні набула проблема існування розгалуженої секс-індустрії в Україні. Так, з метою виявлення та припинення противоправних дій злочинних груп та окремих осіб, причетних до створення або утримання місць розпусти і звідництва, сутенерства, ввезення, збуту та розповсюдження порнографічних предметів, а також протидії такого явища, як вулична проституція та розбещення неповнолітніх працівниками Бердичівського МВ УМВС проводиться комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою “Нічне місто”.

Враховуючи те, що негативні соціальні та економічні процеси, які відбуваються в державі сприяють зростанню кримінальних правопорушень, пов’язаних із звідництвом, сутенерством, утриманням місць розпусти, виготовленням та розповсюдженням продукції порнографічного характеру, у тому числі за участю неповнолітніх, розбещення неповнолітніх та примусовою вуличною проституцією, правоохоронці спрямовуватимуть увагу на документування протиправної діяльності сутенерів, злочинних груп та окремих осіб, причетних до примушування чи втягнення в зайняття проституцією. Також не обминатимуть увагою і виявлення фактів виготовлення та розповсюдження порнографічних предметів, особливо за участю неповнолітніх. Водночас виявлятимуть злочини у сфері суспільної моралі в місцях проведення дозвілля, виявлятимуть осіб, які розміщують оголошення з пропозиціями послуг сексуального характеру.

– На даний час дільничними інспекторами Бердичівського МВ УМВС за період проведення відпрацювання вже зібрано адміністративні матеріали за ознаками ст. 181-1 (Заняття проституцією) Кодексу України про адміністративні правопорушення, – повідомив начальник Сектору дільничних інспекторів міліції Бердичівського МВ УМВС Олег Остріцький.

Бердичівський МВ УМВС України
в Житомирській області.